Ultima oră

Cum vrea PDM să asigure un plus de venituri persoanelor în etate de la sat

Partidul Democrat va introduce Programul Renta Agricolă minimă garantată de stat, pentru a asigura un plus de venituri persoanelor în etate de la sat , informează un comunicat de presă al PDM.

"Vrem să îi ajutăm pe cei tineri să revină în agricultură, dar nu uităm să îi sprijinim pe buneii noștri, care nu mai au forța de a lucra pământurile sau nu au cu ce plăti lucrul pământului”, a spus Marian Lupu în cadrul Forumului PDM din Ștefan Vodă, care a avut loc în satul Volintiri.

"Noi astfel le oferim bătrânilor noștri de la țară ceea ce s-ar putea numi practic o a doua pensie”, le-a spus oamenilor Marian Lupu.

Ideea unei rente agricole a fost primită pozitiv de locuitorii satului Cioburciu, unde echipa democraților a ajuns astăzi cu Expresul Democrat. ”Bătrânii nu au posibilitatea să-și prelucreze pământurile, care stau pârloagă și nu le aduc venituri, iar pensia le este insuficientă pentru trai. Este o idee foarte bună, am auzit că s-a aplicat și în alte țări și a avut succes”, a spus un fermier din Cioburciu în discuțiile cu Marian Lupu.

În cadrul întâlnirilor democraților care au avut loc în raionul Strășeni, agricultorii au menționat și necesitatea protecției față de diferite riscuri. ”An de an ne confruntăm cu diverse calamități. Dacă nu este secetă, e grindină sau îngheț. Iar noi înregistrăm pierderi care ne aruncă la pământ și nu ne putem reveni încă mult timp”, a spus un tânăr fermier din satul Micăuți în discuțiile cu deputatul PDM Raisa Apolschi. Aceasta l-a asigurat pe tânăr că, “indiferent dacă este vorba de secetă, de inundații, de blocaje la export sau de căderea bruscă a prețurilor, statul trebuie să aibă la dispoziție mecanisme financiare prin care să le vină în ajutor. Partidul Democrat susține ca agricultorii din toată Moldova să primească în mod just compensații pentru pierderile suferite”.

Amintim că democrații se află în turneu național în satele și orașele Moldovei pentru a se consulta cu cetăţenii despre măsurile care necesită a fi întreprinse pentru asigurarea bunăstării populaţiei. Propunerile şi iniţiativele oamenilor, adunate în cadrul Expresului PDM se vor regăsi în agenda priorităţilor formaţiunii după alegerile din 30 noiembrie.

Sursa: pdm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *