Culinar.md

Cura cu struguri

Acestea toate au un efect diuretic şi sunt benefice pentru tratamentul unor boli precum reumatismul, guta, boli de piele… Ceea ce s-ar putea însă să nu ştiţi este că printr-o dietă cu struguri va fi stimulată digestia şi se vor elimina toxinele din organism.
Principalele efecte benefice ale unei cure cu struguri sunt:
Obezitate şi îngrăşare – toate cele trei cure cu struguri vizează explicit o scădere mai mult sau mai puţin bruscă în greutate. Important este că, pe lângă acest efect, se produce şi o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza apoi menţinerea greutăţii în limitele pe care le dorim.

Hipertensiune
– în formele uşoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent şi foarte blând. Bolile de ficat (hepatită, sechele posthepatice) – cura trebuie făcută cel puţin o dată pe an, după ea evitându-se consumul alimentelor grase, grele, prăjeli etc.

Afecţiuni biliare – cura cu struguri este recomandată mai ales în tratamentul dispepsiei, a colecistitei şi pentru prevenirea şi tratamentul litiazei biliare în forme uşoare.

Digestie lentă – se recomandă ca strugurii (nu foarte dulci) să fie consumaţi cu minimum 30 de minute înainte de masă.

Constipaţie – strugurii stimulează digestia, peristaltismul intestinal, cojile lor acţionând ca un „piston natural" care împinge din colon materiile reziduale.

Gută – strugurii în cantitate mare mobilizează şi elimină din organism acidul uric.

Anemie – mai ales strugurii roşii şi negri conţin substanţe antianemice în cantităţi importante, în plus, vitaminele din complexul B ajută la fixarea fierului.

Bolile în care este strict contraindicată cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea gravă, retenţia de apă în ţesuturi, colita de fermentaţie, diareea cronică.

Soiurile cele mai indicate de struguri pentru a face cură sunt: Pineau, Pineau negru, de Burgogne, Pineau alb, Riesling, Petit gris.
Chiar şi în tratarea obezităţii, contrar părerii că strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomandă ca o zi din cinci să se consume exclusiv struguri (1-1,5 kg).

www.culinar.md

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *