Actualitate

Curier de la Usatîi, prins cu bani pentru ELIBERAREA unui deținut înainte de termen /// VIDEO

O schemă ilegală prin care liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, urma să-i transmită interlopului Vitalie Proca suma de aproximativ 12 mii euro, a fost dată peste cap de către oamenii legii. Banii erau destinați pentru eliberarea unui deținut înainte de termen. Poliția și procurorii au reținut intermediarul care a recunoscut că banii găsiți asupra sa provin de la Moscova, de la Usatîi.

„La 19 august 2017, Direcția Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au deconspirat o schemă ilegală de transmitere a mijloacelor bănești din Moscova, Federația Rusă, în Republica Moldova, destinată eliberării unui deținut din penitenciarul din țară. Astfel, ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigație și a perchezițiilor, de către reprezentanții instituțiilor de drept a fost ridicată suma de 10 mii de euro, de la unul dintre suspecții reținuți. Acesta a recunoscut că banii au fost transmiși prin intermediul trenului, de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca”, se arată într-un comunicat al poliției.

Totodată, potrivit oamenilor legii, reținutul a recunoscut că a transmis anterior 1600 de dolari unei femei pe nume Venera, cu care s-a întâlnit în zona bisericii armenești din Chișinău. Este de menționat că mama fostei soții a interlopului Vitalie Proca se numește Venera Gasparean, care este și conducătoare diasporei armene din Moldova.

„Probele acumulate indică faptul că Renato Usatîi urma să-i transmită lui Vitalie Proca un ajutor financiar, în suma de 12 mii de euro, pentru eliberarea unui deținut din penitenciarul din Republica Moldova.

 

Usatîi a fost anterior anunțat în căutare internațională de către autoritățile din Moldova. Acesta este acuzat de comandarea asasinatului eșuat al bancherului Gherman Gorbunțul, stabilit în Marea Britanie. Autor al atacului a fost Vitalie Proca. Acesta din urmă a fost condamnat și își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din România. Renato Usatîi a fugit din Moldova și se ascunde de justiție la Moscova.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *