Social

Cursele de cai „Altîn At” din UTA Gagauz-Yeri au fost incluse în agenda turistică naţională

Potrivit unor manageri de agenţii turistice, împreună cu Direcţia cultură şi turism a Executivului UTA Gagauz-Yeri, anterior în autonomie au fost elaborate mai multe itinerare pentru turişti. Acestea au inclus Festivalul Vinului, muzee etnografice, Galeria de Arte, alte locuri relevante din regiune.

Din acest an vor fi formate grupuri turistice şi pentru tradiţionalele curse de cai, organizate la Ceadîr-Lunga pe 6 mai, de Hederlez. Costul turului este de 260 de lei cu pornirea de la Chişinău.

“Introducînd acest eveniment în agenda turistică ne dorim să popularizăm cultura şi obiceiurile poporului găgăuz, care sînt interesante şi valoroase”, a afirmat Ludmila Sergacova, directorul unei agenţii turistice, citată de gagauzinfo.md.

Hederlez este una din principalele sărbători ale găgăuzilor, fiind consemnată în ziua de Sf. Gheorghe, crezut drept ocrotitorul agriculturii şi crescătorilor de animale. Se consideră că după Hederlez primăvara intră în drepturi, natura se schimbă, iar lucrările în cîmp devin tot mai intensive şi productive.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *