Timpul.md

Actualitate 9 Iunie 2019 | 11:03

Curtea Constituțională a aprobat dizolvarea Parlamentului, la sesizarea lui Pavel Filip

Curtea Constituțională de la Chișinău a decis dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova, la sesizarea premierului Pavel Filip, desemnat în calitate de președinte interimar tot de către magistrații Curții.

Instanța a constatat că există circumstanțe de dizolvare a Parlamentului din cauza imposibilității de formare a unui nou Guvern.

În sesizarea depusă, se reiterează faptul că termenul de dizolvare a Parlamentului a expirat la 7 iunie și că deciziile adoptate ulterior au fost luate ”cu încălcarea tuturor procedurilor constituționale și regulamentare, fără nici un anunț și înștiințare”, de către cei 61 de deputați. De asemenea, se insistă pe termenul de 90 de zile, în decursul cărora ar fi trebuit format un nou Guvern.

”Astfel, la data de 8 iunie s-au creat circumstanțe care angajează dizolvarea Parlamentului. În aceste circumstanțe președintele interimar al RM urmează să emită decretul de dizolvare și să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în sesizarea lui Pavel Filip.

https://radiochisinau.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus