Timpul.md

Actualitate 20 Octombrie 2017 | 12:10

Curtea Constituțională va fi sesizată în dosarul lui Chiril Lucinschi

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, va sesiza Curtea Constituțională (CC), cerându-i să se expună pe marginea unei excepții de neconstituționalitate în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi. Astfel, magistrații au admis parțial una dintre cererile înaintate anterior de către Corina Stratan, avocatul ex-parlamentarului, transmite IPN.

Corina Stratan a declarat presei joi, 19 octombrie, după o ședință de judecată, că învinuirea care îi este adusă lui Chiril Lucinschi de către procurori este că a utilizat bani de proveniență ilicită și trebuia să cunoască despre acest lucru. Corina Stratan susține că în Codul Penal nu este prevăzută expres o asemenea formă de învinuire.

Corina Stratan a mai spus că, potrivit legii, odată cu sesizarea Curții de Constituționale pe marginea unei excepții de neconstituționalitate, trebuia să fie suspende procesul până la pronunțarea deciziei. Însă cererea depusă în acest sens a fost respinsă, fiind emisă o decizie care nu poate fi supusă vreunei căi de atac.

Chiril Lucinschi a declarat că refuzul de suspendare a procesului este o decizie lipsită de logică şi contravine legii.

Chiril Lucinschi este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii – în declarația sa de avere ar fi tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat. Recent Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru ex-deputatului. Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus