Actualitate

Curtea de conturi a scos la iveală lacune economice la MAI

Prezent la şedinţa de astăzi a CCRM, ministrul de Interne, Alexei Roibu, a dat asigurări că va depune eforturi pentru a înlătura lacunele depistate, informează MOLDPRES.

Astfel, în urma unui control de audit, Curtea a stabilit că MAI dispune de 269 de imobile care nu sînt înregistrate la autoritatea cadastrală. Şeful direcţiei responsabile de logistică de la MAI a explicat că entitatea nu dispune de bani pentru a realiza procesul de înregistrare a imobilelor, dar deja au fost înregistrate 50 din acestea.

Funcţionari din cadrul MAI nu au putut răspunde la întrebările membrilor CCRM cu privire la schimbarea statutului a 134 de apartamente, care au fost privatizate fără acordul ministerului. Mai mult, auditorii au descoperit că întreţinerea acestora continuă să fie suportată din banii publici ai MAI.

Auditorii au depistat cele mai multe nereguli la Academia de Poliţie din subordinea MAI, care de doi ani nu este acreditată. CCRM a constatat neconcordanţe în documente legate de produse alimentare la academie şi existenţa ilegală a unei "universităţi culturale" pentru întreţinerea căreia MAI cheltuieşte jumătate de milion de lei pe an.

"Sistemul de audit intern la MAI şi unele instituţii subordonate necesită îmbunătăţiri pentru a asigura o bună guvernare", se menţionează în raportul CCRM. Ministrul Alexei Roibu a spus că dezvăluirile Curţii vor servi drept temei pentru restructurări organizaţionale. El a adăugat că structurile poliţieneşti vor fi supuse unor reforme de profunzime, după ce Parlamentul va adopta pachetul de legi în domeniu, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *