Timpul.md

Actualitate 20 Septembrie 2017 | 08:36

Cutremur de 7,1 grade în Mexic. Cel puțin 248 persoane au murit. O școală s-a prăbușit peste elevi

Cutremur de 7,1 grade în Mexic. Acesta este unul dintre cele mai devastatoare din istoria modernă a țării. Cel puțin 248 de persoane și-au pierdut viața, peste 20 dintre aceștia fiind copii dintr-o școală care s-a prăbușit peste elevii aflați la cursuri. 

UPDATE ora 10.30: Polițiști, pompieri și oameni obișnuiți au săpat frenetic în ultimele ore pentru a căuta supraviețuitorii celui mai mortal cutremur din Mexic din ultimele decenii. Până acum, numărul de decese confirmate a ajuns la 248.

Un amestec de voluntari din vecinătate, polițiști și pompieri au folosit câini instruiți și mâinile goale pentru a căuta prin moloz copiii care au fost prinși sub dărâmături. Președintele Enrique Pena Nieto, care a vizitat locul a spus că se aud voci dinauntru, ceea ce îi face pe salvatori să spere că vor mai găsi copii în viață.

Salvatorii au adus grinzi de lemn pentru a acoperi plăcile de beton căzute, astfel încât să nu se prăbușească mai departe și să zdrobească orice spațiu aerian a rămas.

Departamentul federal al Educației a anunțat marți marți că 25 de cadavre au fost recuperate din resturile școlare.

Într-un mesaj video lansat marți târziu, Pena Nieto a cerut oamenilor să fie liniștiți și a declarat că autoritățile acordă ajutor în timp ce 40% dintre Ciudad de Mexico și 60% din statul Morelos au rămas fără curent electric.

UPDATE ora 9:10. Bilanţul cutremurului a ajuns la cel puțin 224 de morţi, au anunţat oficialii mexicani.

„Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora”, anunță MAE.

Cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

UPDATE 20 septembrie ora 7:15 Cel mai recent bilanț indică moartea a cel puțin 149 de persoane în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1, ce a avut loc în Mexic.

Preşedintele Enrique Pena a transmis că cel puţin 27 de clădiri s-au prăbuşit total sau parţial în oraşul Mexico.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus