Actualitate

CUTREMURĂTOR / Peste 450 de oameni ar fi decedat într-un spital din cauza administrării necorespunzătoare a analgezicelor

"În urma investigaţiei s-a constatat că 450 de pacienţi au murit din cauza administrării necorespunzătoare a analgezicelor opioide. Credem însă că încă aproximativ 200 de oameni ar fi murit din aceeaşi cauză, dar dosarele lor medicale nu au fost luate în calcul", a spus Jeremy Hunt, secretarul de stat în Sănătate.

Premierul Theresa May şi-a cerut scuze de la rudele victimelor şi a solicitat să se ia rapid măsuri.

"Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Memorial Gosport reprezintă o mare tragedie. Asta ne îngrijorează foarte mult. Suferinţa familiilor care au fost afectate de acţiunile medicilor este de nedescris", a spus Theresa May, premierul Marii Britanii.

Potrivit raportului, majoritatea victimelor erau persoane în etate. Pacienţii au murit la aproximativ două zile după ce li s-au administrat medicamentele. Rudele celor decedaţi spun că nici nu au reuşit să-şi ia rămas bun de la cei apropiaţi, întrucât din cauza analgezicelor erau aproape inconştienţi.

"Rudele noastre nu au avut posibilitatea să ne spună ultimele lor cuvinte. Din cauza supradozei, ei nu mai puteau vorbi. Ceea ce s-a întâmplat este o tragedie. Comportamentul celor de la spital este inuman."

Până acum, a fost identificat un singur medic responsabil, dar nicio acuzaţie oficială nu a fost lansată împotriva lui. Forţele de ordine anchetează cazul pentru a stabili dacă vor deschide dosare penale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *