Sănătate

Dacă eşti cardiac, evită aceste alimente! Ai grijă de sănătatea ta

Dacă alegi alimente gustoase, dar neprietenoase cu inima ta, acestea ajung să-ţi facă rău prin creşterea tensiunii arteriale şi a greutăţii corporale sau prin îmrăutăţirea sensibilităţii la insulină. Elemente nutritive precum fibrele, potasiul, acizii graşi Omega-3, calciul, magneziul şi antioxidanţii sunt de un real ajutor cardiacilor, ceea ce face ca dieta mediteraneană să fie una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească sănătatea inimii.

Mezeluri

Chiar şi mezelurile cu un conţinut scăzut de grăsimi conţin un conservant numit azotat de sodiu. Pe de altă parte nitraţii din astfel de preparate pot creşte inflamaţia, iar inflamaţia cronică atrage dezvoltarea aterosclerozei, rigidizarea sau îngustarea arterelor.

Pui prăjit şi cartofi pai

Prăjelile trebuie să fie excluse din dieta cardiacilor. Unii dintre participanţii la studiul specialiştilor americani au consumat cantităţi mai mari de alimente prăjite şi au ajuns să aibă un risc mai mare de deces din cauza bolilor coronariene.

„Metodele convenţionale de prăjire pot include uleiuri care conţin grăsimi trans, un tip de grăsime care s-a dovedit a creşte nivelul de colesterol rău şi de a-l scădea pe cel bun”, au explicat experţii.

Şi excesul de cartofi prăjiţi a fost asociat cu un risc crescut de hipertensiune arterială şi diabet de tip 2.

Legume şi leguminoase conservate

Unele produse vegetale conservate conţin exces de sodiu, ceea ce le poate face periculoase pentru cardiacii care au interdicţie la alimente sărate. De aceea, este important să alegi legume şi leguminoase neconservate sau să citeşti cu mare atenţie etichetele conservelor.

Iaurturi cu fructe

Uneori, ceea ce este mai simplu este şi mai sănătos. Iaurturile cu fructe pot conţine şi 6 linguriţe de zahăr pe porţie. O alegere mai bună este să cumperi iaurt simplu şi să-l amesteci cu fructe proaspete sau congelate, neîndulcite. Fructele îţi aduc un plus de fibre şi fitonutrienţi care lipsesc unora dintre iaurturile cu fructe.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *