Timpul.md

Politică 13 Iulie 2020 | 10:49

Dan Barna, acuzat de Orban că a participat la protestele anti-COVID, spune că doar „a trecut în drum spre casa prin Piața Victoriei”

 

Liderul USR, Dan Barna, acuzat de Ludovic Orban că a participat la protestul anti-COVID din Piața Victoriei, a transmis prin intermediul Facebook un mesaj din care reiese că acesta era doar „în trecere” prin zonă după ce ar fi participat la o întâlnire în vederea alegerilor din București.

Barna spune că este un fake news faptul că el ar fi participat la protestul împotriva stării de urgență de ieri, din piața Victoriei, iar Orban și publicațiile care au susținut asta, trebuie să corecteze informația.

„În acest weekend am fost la Sibiu în circumscripție. Am revenit în Bucuresti cu mașina familiei pentru o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloș, la guvern cu premierul Orban pentru a continua discuțiile despre o soluție pentru București prin care Gabriela Firea și ceilalți primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereții cu tablourile foștilor primari”, spune Barna.

„Soția m-a lăsat la Guvern plecând acasă cu mașina. După întâlnire am decis să plec pe jos spre casă în loc să chem un taxi pentru plăcerea unei plimbări și ocazia de a trece pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român. Am traversat deci prin Piața Victoriei, drumul firesc spre casă. M-am oprit câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetățeni după care mi-am continuat drumul”, a adăugat Barna.

Liderul USR a mai explicat că el nu împărtășește opiniile celor care au participat la protest: „Nu am fost la protestul din Piața Victoriei. Nu aveam ce să caut acolo. Nu împărtășesc în nici un fel convingerile acelor oameni. Am trecut prin Piața Victoriei în drum spre casă după întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria”.

Reamintim că aproximativ o mie de persoane au protestat, ieri seară, în Piața Victoriei împotriva stării de urgență. Participanții nu au purtat măști de protecție și nu au respectat distanțarea fizică. Iosefina Pascal, o tânără intens promovată de site-ul rusesc Sputnik, s-a aflat printre organizatorii adunării.

https://punct.news 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus