IT&C

Dati-ne seful inapoi!

Protestatarii „Moldatsa” cer repunerea lui Valerian Vartic in functie si sustin presa in „Cazul Muruianu”

„Jos justitia corupta! Vrem dreptate acasa, nu numai in Europa! Mass-media e cu noi!” – sunt lozincile angajatilor „Moldatsa”, o intreprindere de stat pentru deservirea traficului aerian. Ieri, ei au protestat in fata Curtii Supreme de Justitie.

„A trecut exact un an de cand are loc procesul de judecata impotriva directorului nostru, Valerian Vartic. El a fost restabilit in functie, dar, se pare, cineva a intervenit la Procuratura, care a facut recurs la Curtea Suprema de Justitie si Vartic a fost condamnat la cinci ani de puscarie, cu suspendare, pentru abuz de putere”, a spus presedintele comitetului sindical „Moldatsa”, Roman Toporov.

Valerian Vartic a fost invinuit ca, in 2003, a semnat cu o clinica stomatologica cinci contracte, in valoare de peste 700 de mii de lei, pentru tratarea danturii la 55 de angajati ai intreprinderii. Valentin Prodan, vicepresedintele comitetului sindical „Moldatsa”, sustine actiunea directorului, mentionand ca, in organizatia lor, dantura sanatoasa a angajatilor trebuie sa corespunda standardelor UE si NATO. Cu „Dati-ne seful inapoi!”, protestatarii cer repunerea in functie a lui Valerian Vartic, precum si o examinare corecta si transparenta a cazului. „Au trecut timpurile sovietice, cand oamenii erau judecati de „troica” si deportati in Siberia!”, spuneau ei, mentionand ca organele de justitie si-au schimbat de trei ori deciziile impotriva lui Vartic. In context, protestatarii au adus drept exemplu de agresivitate din partea justitiei cazul Muruianu impotriva presei si au cerut demisia presedintelui Curtii Supreme de Justitie.

Angajatii „Moldatsa” sustin ca vor protesta pana cand Valerian Vartic va fi achitat si repus in functie. In caz contrar, ei vor apela la CEDO.

Ilinca Zara,
stagiara la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *