Opinii și Editoriale

De ce comunistii sunt tot mai isterici

Dupa memorabila zi de 3 iunie, zi in care Opozitia le-a dat poarta cu dohot, lasandu-i cu buza umflata si adanc raniti in vanitatea lor, comunistii parca si-au pierdut mintile. Ca niste maidanezi atacati de rabie, capii juntei comuniste latra la toti, se arunca si musca. Voronin si-a pierdut minima decenta, discutand cu si despre reprezentantii Opozitiei in jargonul recidivistilor si a musteriilor din spelunci. Televiziunea prezidentiala NIT indeamna deschis la lichidarea fizica a liderilor Opozitiei.

Insusi sloganul electoral al comunistilor („Sa aparam Patria”) contine un indemn de a o termina o data si pentru totdeauna cu cei care pun in pericol independenta tarii. Cu cat ne apropiem de data de 29 iulie, propaganda comunistilor devine tot mai isterica, scopul urmarit de ei fiind de a inflama si mai tare situatia social-politica si asa destul de inflamata. Ei realizeaza ca in conditiile unei competitii electorale calme, pasnice si civilizate nu au nicio sansa sa castige alegerile.

Participarea duminica (in premiera) a unui fruntas al PCRM, G. Petrenko, la emisiunea de dezbateri electorale la „Vocea Basarabiei” este un semn ca lucrurile la comunisti merg nu tocmai bine. Ei se vad nevoiti sa joace si pe teren strain pentru a incerca sa contracareze adevarul care incepe sa cucereasca tot mai multa lume, si anume: autorii dezmatului din 7 aprilie sunt comunistii si ca anume ei, comunistii, au dat foc cladirilor presedintiei si parlamentului. Apar noi si noi probe ca adevarul e anume acesta. Un argument zdrobitor in acest sens l-a adus recent postul de televiziune pe internet „Jurnal TV” care a intrat in posesia unor imagini in care presedintele comisiei de stat pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, V. ?urcan, ii instruieste pe cativa indivizi cum trebuie sa urce pe acoperisul Parlamentului si sa arboreze drapelele Romaniei si UE. Aceste imagini rastoarna tot esafodajul mincinos al comunistilor despre vina Opozitiei de a fi organizat evenimentele din 7 aprilie. Astfel, comunistii, construindu-si campania electorala pe aceasta minciuna, raman dezarmati. Prin asta se explica isteria de care sunt cuprinsi.

Intr-o tara normala, dupa ce au fost facute publice aceste imagini, V. ?urcan urma sa fie imediat arestat, ca unul dintre organizatorii tentativei de lovitura de stat. Acum a devenit foarte clar ca nu Stati, Marinescu, Matasaru si preotul Johnattan Jerusalayem Netanyahu trebuiau arestati, ci prim-vicepresedintele parlamentului, unul din apropiatii lui Voronin, generalul de politie V. ?urcan. Indiscutabil, ?urcan nu a facut nimic de capul lui si de la el firele duc la SIS (Resetnikov), Papuc (MAI), Gurbulea (Procuratura Generala), Greceanai, Lupu si, evident, la insusi V. Voronin. Am pomenit aici si numele lui M. Lupu, deoarece el nu e strain de cele intamplate pe 7 aprilie, desi acum o face pe mediatorul si pacificatorul de parca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i pute.

O alta proba imbatabila impotriva comunistilor o constituie rezultatul expertizei medico-legale efectuata de un expert international care confirma ca Valeriu Boboc a fost ucis de politisti. Numai acest argument este suficient pentru a cere demisia lui Papuc, Resetnikov, Gurbulea, Voronin si a celorlalti. Intrebarea care se pune in mod principial in contextul dat e urmatoarea: ce fel de alegeri libere si corecte pot fi in situatia cand organizatorii dezmatului din 7 aprilie continua sa ocupe functiile-cheie in stat?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *