Sănătate

De ce e bine să ai o pisică?

Nu sunt doar fotogenice, prezența lor fiind benefică pentru sănătatea oamenilor. Pisicile ne vindecă!

Pisicile ne vindecă
Torsul pisicii facilitează vindecarea rănilor. Oamenii de știință încă analizează cu mare atenție originile acestui sunet, însă toți știm că pisicile torc (foarte des). Acest tors este incredibil de benefic pentru vindecare.

Torsul pisicii are o vibrație terapeutică

O pisica obișnuită toarce la o frecvența de 25-150 Hz. Această frecvența nu este bună doar pentru a ajută la grăbirea vindecării oaselor și mușchilor pisicii, ci și pentru oameni – potrivit unor numeroase studii, torsul unei pisici poate vindecă fracturi, poate vindecă mușchii și chiar poate scapă stăpânul de șuierătura respiratorie acută.

Pisicile pot reduce probabilitatea atacurilor de cord cu până la 40%

Oamenii de știință de la Universitatea din Minnesota au descoperit că prezența unei pisici în casă ta poate fi benefică pentru inima ta. În studiile lor, au descoperit că persoanele care nu au pisica sunt cu 40% mai predispuse la a avea atac de cord. De ce? Iată ce spun ei – "Cea ai bună explicație pentru acest lucru poate fi faptul că pisicile te pot ajută să scapi de stres și de anxietate, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare."

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *