Timpul.md

Actualitate 16 Noiembrie 2020 | 11:29

De ce europarlamentarul român, Rareș Bogdan (PNL) încearcă să discrediteze victoria Maiei Sandu

„Dacă nu ar fi fost Renato Usatîi să dea cele 17% pe care le-a obținut în primul tur către Maia Sandu, era extrem de greu”, a spus Rareș Bogdan.

Unul dintre cei mai vizibil lideri PNL vine cu o serie de comentarii bizare după victoria categorică a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale.

Rareș Bogdan consideră că victoria n-ar fi fost posibilă fără voturile lui Usatîii, cu toate că matematica elementară arată altceva. După numărarea tuturor voturilor, rezultatele sunt următoarele: SANDU MAIA - 57.75% (943 486), DODON IGOR - 42.25% (690 141). Diferența este de 253 345 de voturi în favoarea Maiei Sandu. În turul 1 al alegerilor, Renato Usatîi a obținut 227 939 de voturi.Motivul acestor „comentarii luminate” nu poate fi altul decât „prietenia” lui cu Andrei Năstase, și faptul că principalul aliat al PNL în R. Moldova este Partidul condus de același Năstase.

QED?

Rareș Bogan a declarat ieri și următoarele: „Succesul de peste Prut nu este succesul României, este succesul dorinței lor de a fi europeni. Din păcate, România a pierdut toate pariurile acolo, tot ce a mizat, de la Vlad Filat, la Chirtoacă și Plahotniuc a fost greșit, deci este un succes exclusiv al fraților noștri moldoveni”.

Nu putem să negăm că aici parțial are dreptate. Andrei Năstase - pariul PNL-ului în alegerile din R. Moldova a înregistrat un rezultat jenant în primul tur - 3.26%

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus