Actualitate

De ce se tem germanii cel mai mult? / SONDAJE

Iată că şi populaţia Germaniei se teme de ceva, potrivit studiului reiese că: pe locul întâi e frica de terorism, care îi preocupă pe 71 la sută dintre germanii intervievați, explică Brigitte Römstedt, purtătoare de cuvânt a casei de asigurări R+V care a finanțat studiul.

Din punct de vedere statistic, probabilitatea de a muri într-un accident de mașină e mai mare decât cea de a deveni victima unui atac terorist. Dar germanii își fac mai multe griji despre problemele generale ale politicii și societății, nefiind egoiști, crede Brigitte Römstedt.

O caracteristică tipică a germanilor e că iubesc stabilitatea și securitatea" titrează DW.

"Pe al doilea și al treilea loc urmează alte temeri legate de violență: Studiul arată că 61 la sută dintre cei intervievați se tem de "extremism politic" – procentul a fost mai ridicat doar o singură dată, în 1992. Întrebarea din sondaj nu a specificat dacă e vorba de extremism de dreapta sau de stânga. Iar pe locul trei pe listă se află frica de "tensiuni din cauza străinilor".

O altă temere a germanilor este pentru toxinele care se află în alimente și de dezastre naturale. Interviurile au fost făcute la începutul verii, încă înainte de scandalul din jurul fipronilului din ouă.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *