Timpul.md

Actualitate 24 Decembrie 2019 | 00:23

De la 1 ianuarie 2020, se închide ziarul Jurnal de Chișinău, iar în nord nu va mai apărea săptămânalul SP Bălți

Cititorii ziarelor Jurnal de Chișinău și SP Bălți nu vor mai putea citi aceste ziare, începând cu ianuarie 2020. Fondatorii ambelor publicații au decis să le închidă, pe motiv că nu mai sunt rentabile, și să apară doar în format online, scrie Media-azi.

De altfel, în ultima perioada Jurnal de Chișinău apare în varianta alb-negru, deși anterior era color. Ultimul număr al ziarului din săptămâna trecută anunță un tiraj de 6640 de exemplare. Ziarul a fost fondat în anul 1999 și își încheie activitatea în anul 2019.

Contactat pentru a comenta decizia privind sistarea activității ziarului Val Butnaru a explicat că Jurnal de Chișinău a ajuns în aceeași situație în care „s-a ajuns cu toate ziarele din lume”. „Publicitate nu mai este, ziarul fiind o afacere profit și neînregistrând acest profit nu mai are sens să existe”, a explicat Val Butnaru.

Directorul fondator al ziarului susține că, de fapt, Jurnal de Chișinău a fost un fenomen în presă scrisă din Republica Moldova, care a contribuit la debarcarea de la putere a ex-președintelui țării, Vladimir Voronin. „Timp de 20 de ani a constituit un fenomen în presa basarabeană de aici. Din păcate, despre asta aici nimeni nu vorbește și nici nu va vorbi, un ziar care a răsturnat regimul lui Voronin. Da, exista și PRO TV, singura televiziune, care se opunea, dar PRO TV mereu a fost foarte atent, a știut până unde să meargă. A fost un fenomen și mă bucur că au trecut prin acest ziar mulți ziariști de calitate care lucrează acum în alte părți”, a menționat Butnaru.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus