Actualitate

De la 1 mai, românii eligibili vor putea călători în Canada cu autorizaţie electronică în locul vizei

”Începând cu data de 1 mai, ora 16.00, cetăţenii români eligibili vor putea depune cerere pentru o autorizaţie electronică de călătorie (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian”, transmite ambasada Canadei la Bucureşti.

Sunt eligibili pentru eTA cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană în ultimii zece ani sau deţin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA. ”Persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor avea nevoie în continuare de viză de vizitator. De asemenea, toţi cetăţenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră”, precizează sursa citată.

În comparaţie cu viza, eTA se acordă mai simplu şi mai repede. Depunerea cererii se face electronic, iar aceasta este soluţionată, în general, în câteva minute pentru o taxă de 7 dolari canadieni. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani şi le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la şase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri.

„Canada acordă o importanţă majoră parteneriatului cu România. Simplificarea procedurilor de călătorie încurajează o înţelegere reciprocă mai profundă şi creează oportunităţi suplimentare pentru consolidarea legăturilor interumane, comerciale şi turistice”, a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România.

Guvernul Canadei intenţionează să elimine regimul de vize pentru toţi cetăţenii români la decembrie 2017. Din acel moment, cetăţenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la şase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiţi de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinaţia Canada.

Ambasada precizează că site-ul guvernului canadian este singurul loc unde se pot depune cereri pentru autorizaţiile electronice de călătorie.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *