Social

De la ideologia comunistă modernă la miliardari, săraci şi cerşetori

În cea mai săracă ţară din Europa cum este R. Moldova, familia Voronin a putut să acapareze o avere atât de fabuloasă în doar opt ani prin trafic de influenţă, delapidări de fonduri, monopol asupra exportului şi importului, corupere de proporţii, furt din banii publici, toate bine aranjate în scheme criminale în folosul clanului Voronin şi în defavoarea populaţiei sărăcite.

Oare populaţia acestei ţări îşi imaginează ce înseamnă o avere de 2 miliarde euro acaparată de familia Voronin în opt ani de guvernare voroninistă? Pentru a o ajuta să-şi imagineze, vom menţiona că 2 miliarde euro înseamnă 32,8 miliarde lei acaparaţi în 2008 zile lucrătoare sau venituri de 4,1 miliarde lei în fiecare an de aflare la guvernare, ori 16,3 milioane lei în fiecare zi lucrătoare, sau 2 milioane 48 mii lei obţinuţi de Voronini în fiecare oră de lucru.

Dacă bătrânii-pensionari şi populaţia rurală nu ar fi votat comuniştii şi nu l-ar fi adus la putere pe Voronin, atunci numai din „veniturile” obţinute de acest clan în doar 30 de zile toţi cei 600.000 de pensionari din întreaga ţară ar fi avut un adaos la pensii de 815 lei lunar (30 zile x 16,3 milioane lei : 600.000 = 815 lei). Prin urmare, un pensionar, cu o pensie mizerabilă de 500 lei ar fi avut pensia lunară de 1315 lei.
Având în faţă faptele, totuşi e bine să ne întrebăm: cum au fost păcăliţi cei care l-au votat pe Voronin? Cum a fost posibil ca ideologul comunist Vladimir Voronin să-i păcălească chiar şi pe comuniştii săi, care credeau în sloganul ideologic de altă dată „De la fiecare după capacităţi, fiecărui după necesităţi”?

A fost să fie aşa

Prin anii ’90, Oleg Voronin, pentru a se pricopsi cu ceva bani de buzunar, cumpăra şi vindea creioane de nimicit „taracanii”, cum li se mai spune gândacilor de bucătărie. Aşa a tot întins-o până în anul 2001 când tatăl său, comunistul Vladimir Voronin, a devenit Preşedinte de ţară. Atunci feciorul său, Oleg, s-a lăsat de omorât „taracani” şi a primit la cheremul său o ţară întreagă cu tot cu oamenii săi: bătrâni-pensionari, intelectuali, ţărani-agricultori, tineret, copii ş.a.

Ca să-l facă miliardar în euro pe feciorul său Oleg, ideologul comunist Vladimir Voronin, scuipând pe idealurile comuniste de altă dată, a scos din statutul PCRM principiile egalitate şi fraternitate. Astfel, ideologul Voronin şi-a asigurat să nu fie judecat de nedumeriţii săi comunişti şi, totodată, de bieţii oameni ai acestei ţări, care mai credeau sau încă mai cred în „seceră şi ciocan”.

Comunistul Voronin a scuipat pe egalitate şi fraternitate pentru ca să poată să se îmbogăţească prin afaceri dubioase pe seama cetăţenilor acestei ţări, totodată împărţindu-i în frăţii după naţionalităţi şi etnii, după limba vorbită, în miliardari, săraci şi cerşetori.

După ce tatăl Voronin a pus temelia ideologică comunistă modernă fără egalitate şi fraternitate, familia Voronin, prin feciorul Oleg, în anul 2001 a început să „trudească” mai mult decât toţi cetăţenii acestei ţări luaţi împreună. Imaginaţi-vă cât de mult „trudea” feciorul Oleg ca să aducă familiei câte 2 milioane lei în fiecare oră! Orice om treaz la minte înţelege că o asemenea acumulare de avere Oleg Voronin, odinioară specialist în nimicirea taracanilor, o putea face doar prin scheme ilicite şi abuz de putere din partea lui taică-său.

Lupul în piele de oaie

Acum, când vine pe la casele noastre şi ne vorbeşte despre sărăcie, să-l întrebăm pe ideologul Vladimir Voronin de ce s-a lepădat de egalitate şi fraternitate? Foarte multă lume a înţeles de ce. Nu au înţeles doar cei peste 700 mii de alegători care au votat comuniştii, nu-l înţeleg încă cei care mai aplaudă la întâlnirile electorale cu comunistul Voronin, întâlniri la care bogătanul Moldovei le vorbeşte blând, netezind sărmanii bătrâni pe cap şi plângându-le de milă că primesc pensii mici şi nu au cum să-şi plătească facturile pentru lumină şi căldură.

După ce a pus mâna pe tot ce i-a poftit inima şi a devenit milionar, Vladimir Voronin speră mult să mai vină o dată la putere prin votul sărmanilor pensionari, ca încă patru ani feciorul său Oleg să-i trateze pe alegători ca pe nişte „taracani”.

Dragi pensionari şi ţărani-agricultori! Nu vă lăsaţi induşi în eroare de mângâierile cu vorbe dulci ieşite din gura comunistului Voronin la întâlnirile electorale; nu ascultaţi strigătele lui isterice că, chipurile, cineva „vă fură pensiile şi viitorul nepoţilor”, fiindcă anume clanul Voronin, timp de 8 ani, a furat ţara, inclusiv prin privatizări ilicite de bănci, imobile, păduri şi lacuri şi v-a tratat ca pe nişte „taracani”.

Calculaţi şi Dvs., cei 700 de mii de foşti susţinători ai comuniştilor, ce pensii aţi fi putut avea fiecare doar din averea acaparată fraudulos de clanul amintit dacă prin votul Dvs. nu l-aţi fi adus la putere pe comunistul Vladimir Voronin. Cu creionul în mână, puteţi să calculaţi că numai din veniturile lunare ale familiei Voronin – de 489 milioane lei (30 zile x 16,3 milioane lei ) – cei 300 de mii de angajaţi în câmpul muncii ar fi avut venituri în fiecare familie cu 2 lucrători de 7100 lei. Calculaţi şi vă veţi convinge cât de mult v-a costat votul Dvs. dat pentru comuniştii lui Voronin, care în aceste zile umblă din casă în casă înduplecându-vă să-l mai votaţi măcar încă o dată.

La întâlnirile electorale, atunci când Voronin vă promite pensii mărite şi salarii decente numai ca să-l votaţi, întrebaţi-l cum în aceşti opt ani cât a condus ţara familia Voronin şi-a agonisit o avere de 32.800.000.000 lei (32,8 miliarde).

Clanul Voronin, într-un singur an îşi adăuga câte 4.100.000.000 lei (4,1 miliarde lei), iar un pensionar primea doar 400-800 lei lunar. Întrebaţi-l unde-i egalitatea şi fraternitatea simbolizată prin seceră şi ciocan!

„Bye-bye „taracanilor!!!”

Clanul Voronin a adus cetăţenii acestei ţări la disperare, chiar şi pe ai săi, cei apropiaţi. Chiar nepoata sa, acum trei ani, la absolvirea liceului fiind întrebată de jurnaliştii PRO TV şi TV7 unde va pleca la studii a răspuns: „конeчно зарубеж, у этой страны нет будущего” (desigur că peste hotare deoarece această ţară nu are viitor).
Nepoata ştia ce ştia şi a plecat în Marea Britanie, ca acolo să devină cea mai bogată moştenitoare adolescentă. Exact ca în familiile mafiote siciliene. Să-şi închidă gura. A plecat biata nepoată fiindcă ştia că averea clanului Voronin a fost furată de la gura copiilor cu care se juca la creşă, grădiniţă, şcoală, a fost furată de la bătrânii care au ajuns să cerşească pe la colţuri.
Eu, autorul acestui articol, recunosc că în anii ’90 am participat activ la elaborarea documentelor statutare ale PCRM. Am fost un adept al păstrării principiului egalităţii şi fraternităţii. Liderul PCRM Vladimir Voronin, în maniera lui ofensatoare şi brutală, a insistat să nu fie admisă egalitatea şi fraternitatea în documentele statutare ale PCRM. Timpul a arătat de ce a insistat cu agresivitate şi brutalitate acest om lacom şi fără milă de sărmanii bătrâni, oameni de la sate şi copii.
Gândurile lui Voronin s-au realizat. Prin feciorul său şi folosind scheme criminale la fraudarea banilor publici, clanul Voronin şi-a acaparat o avere fabuloasă de 32,8 miliarde lei. Până la urmă, când chiar comuniştii săi îl vor pleca din politică, ideologul Voronin, cu o avere fabuloasă, le va spune celor care l-au adus la putere „bye-bye „taracanilor!!!”, câţi aţi mai rămas.

E. Rusanovschi,
economist, pensionar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *