Actualitate

De la începutul anului cumpărăm produse alimentare mai scumpe

Faţă de decembrie 2017, în ianuarie s-a înregistrat o creștere mai semnificativă a preţurilor la următoarele produse alimentare: fructe proaspete – cu 8,5% (în special: fructe de livadă îndemănoase – cu 22,3%, struguri proaspeţi – cu 19,5%, fructe exotice – cu 1,9%), legume proaspete – cu 4,4% (în special: varză – cu 16,4%, ardei dulci – cu 6,9%, castraveţi – cu 5,4%, vinete – cu 5,1%, tomate – cu 3,5%, ceapă uscată – cu 2,5%, morcovi – cu 2,3%), cartofi – cu 3,1%, slănină neprelucrată – cu 1,1%, smântâna – cu 0,6%, brânză din lapte de vacă – cu 0,5%.

Totodată, sunt înregistrate unele scăderi ale preţurilor la usturoi – cu 5,8%, ouă de găină – cu 3,2%, citrice – cu 1,6%, bostani – cu 1,4%, crupe – cu 1,1%, ulei vegetal – cu 0,9%, ciuperci – cu 0,7%, carne, preparate şi conserve din carne – cu 0,5% (inclusiv: carne de porc – cu 1,8%, carne de oi – cu 0,8%, preparate din carne şi semifabricate – cu 0,7%, carne de vită şi de pasăre – cu câte 0,3%), zahăr tos – cu 0,5%. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *