Ultima oră

De unde se retrage compania fostului bodygard al lui Oleg Voronin

Conform informației publicate pe moldse.md, prețul plătit pentru o acțiune (cu nominalul de 100 lei) a fost de 162 lei, iar valoarea tranzacției a fost de circa patru milioane lei, transmite Știri.md cu referire la Mold-Street.

Fincombank nu a dat deocamdată informații despre tranzacție, dar o cotă de 1,84% din acțiunile băncii deține doar Biotex Com SRL, companie care anterior avea un pachet de 6,82% din capitalul instituției financiare.

O lună în urmă însă Biotex Com SRL a comercializat un pachet de 4,98% la un preț de 14,08 milioane lei sau circa 840.000 de dolari, de 2,15 ori mai mult decât preţul nominal.

Potrivit Fincombank, cumpărător a fost compania Continent SRL care astfel și-a mărit cota în capitalul social al băncii până la 5,9%. Continent SRL a fost fondată în anul 1991, iar începând cu anul 1995 este dealer oficial Toyota în Republica Moldova.

Tranzacțiile au loc după ce la finele lunii iulie, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a hotărât sancționarea cu amendă a doi acționari în capitalul Fincombank – Biotex Com SRL (6,82%) și Avicomagro SRL (6,82%), firme controlate de două persoane fizice.

De notat că beneficiar al cotei de 6,82% deținute de Biotex Com SRL este Margareta Malcoci.

Până în 2010, proprietar la firma Biotex Com a figurat fostul bodygard al lui Oleg Voronin, Ghenadie Scripcaru, omorât în anul 2008. O investigație realizată de ziarul Timpul a arătat că, cu câteva zile înainte de a fi omorât, Scripcaru ar fi vândut 85% din companie contabilei, Margarita Malcoci.

Potrivit rapoartelor băncii, cel mai mare pachet de acțiuni la Fincombank de 12,47% este deținut de Oleg Voronin, președintele Consiliului de Administrație, care împreună cu familia sa controlează 20,09% din capitalul instituției. Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin nu se numără printre acționari.

Urmează fondul de investiții Westem Nls Епtеrprisе Fuпd (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și Victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are o cotă de 9,81%. 

Sursa: stiri.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *