Timpul.md

Actualitate 12 Martie 2020 | 10:35

DECLARAȚII /// Acordul dintre PSRM și PD va fi semnat vineri sau luni

 

E doar o chestiune de timp până va fi semnat un acord oficial de coaliție între PSRM și PDM, afirmă șeful grupului parlamentar Pro Moldova. Potrivit lui Andrian Candu, în prezent se discută ultimele aspecte tehnice legate de viitoarea alianță și, în special, candidaturile unor persoane la funcția de ministru.

„Înțeleg că s-au împiedicat la două-trei chestiun mai tehnice. Se mai discută în privința unor ministere sau persoane. Se pare că ori Moscovei nu-i convine anumite chestiuni, ori Pavel Filip nu acceptă unele chestiuni, pentru că vrea să arate bine față de Occident. Din câte înțeleg se discută despre funcții gen ministrul Apărării sau ministrul pentru Reintegrare și probabil anumite persoane nu convin unor părți și se întinde timpul”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Din câte înțeleg eu, se așteaptă în zilele următoare să fie semnat acordul în mod oficial, de fiecare deputat democrat”, a spus fostul președinte al Parlamentului.

Potrivit lui, democraților le-ar reveni Ministerul Economiei, Ministerul de Externe, Ministerul Educației, Ministerul Apărării, Agenția Servicii Publice și posibil Agenția Proprietăți Publice și Agenția Medicamentului.

Cine sunt candidații

„Încă se mai discută, sunt câte doi candidați la fiecare. Trebuie să fie satisfăcute cele două grupuri (n. r. – din interiorul PD), dar și domnul Diacov. El e cumva arbitru dintre cele două grupuri. El discută între cele două grupuri. Știe să facă politică. Bravo, jos pălăria”, a spus el.

„Se discută domnul Oleg Țulea la Ministerul de Externe. Știu că au fost făcute multe tentative pentru alte persoane, dar au fost refuzați. Se disuctă la ministerul Economiei domnul Răilean, care a fost la ASP, se discută pentru Ministerul Educației ori doamna Berezovschi (n. r. – Nelly Berezovschi), ori domnul Șarov (n. r. – Igor Șarov), de discută pentru Ministerul Apărării domnul Pânzari (n. r. – Alexandru Pânzari), care a fost la INP, care este în opinia mea un candidat foarte bun. Eu l-am admirat în anumite situații și ca prestanță, și ca pregătire. La ASP se discută despre Vâlcu, la Agenția Medicamentului – altcineva. Se discută că Monica Babuc va pleca la București ca ambasador, în locul ei va urca în prezidiul Parlamentului cineva din colegii democrați”, a mai declarat Andrian Candu, care a părăsit recent rândurile Partidului Democrat.

cotidianul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus