Tendințe

Defileul de pe covorul roşu, între alb şi negru

Astfel, şi la Gala Premiilor Oscar din acest an, vedetele ce au defilat pe covorul roşu ne-au oferit lecţii de ţinut minte despre culorile sezonului, despre atitudinea necesară atunci când suntem în public sau despre cantitatea de bijuterii purtată la un asemenea eveniment. Iată cele şase lecţii care trebuie învăţate.

Lecţia 1. Este OK să-ţi potriveşti nuanţa rochiei cu cea a covorului. Te poţi inspira de la Michelle Williams, care a purtat o rochie fără mâneci, din tul, semnată Louis Vuitton. Ea a fost lideră incontestabilă la acest capitol, fiind urmată de Emma Stone şi a sa rochie complementată de o fundă la gât, şi de Natalie Portman, care a ales o rochie vintage Dior din 1954. Iar drept dovadă că roşul se potriveşte oricărei vârste serveşte cu prisosinţă exemplul actriţei Jane Seymour, cunoscută la noi şi ca Dr. Quinn, care la cei 61 de ani a purtat o rochie roşie cu paiete şi un decolteu adânc.

 
Michelle Williams                                               Emma Stone 

 
Natalie Portman                                                 Jane Seymour 

Lecţia 2. Rochiile albe nu se mai poartă doar pentru a spune „Da, mă mărit”. De fapt, cu cât e mai romantică rochia, cu atât mai bine. Visul unei nunţi ca-n poveşti a fost adus în atenţia publicului de rochiile lungi, diafane, purtate de Cameron Diaz, Octavia Spencer, Jennifer Lopez sau mai tânăra Shailene Woodley. Impresionantă a fost şi actriţa Rooney Mara, criticii aclamând-o drept „noua Audrey Hepburn”.

 
Cameron Diaz                                                     Octavia Spencer 

 
Jennifer Lopez                                                    Shailene Woodley 

Lecţia 3. Îţi poţi asorta ţinuta la premiul mare. Pe această idee a mers câştigătoarea Meryl Streep, care s-a prezentat într-o rochie drapată, în stilul celor purtate în antichitate. Mai inspirată a fost Jessica Chastain, care a purtat o rochie semnată de Alexander McQueen. Ţinuta aurie a fost şi alegerea partenerei lui George Clooney – Stacy Keibler. Se pare că ştia din timp că iubitul său nu va lua acasă statueta aurită.

 
Meryl Streep                                                         Jessica Chastain 


George Clooney şi Stacy Keibler 

Lecţia 4. Vechiul Hollywood e mereu câştigător. Uneori, vrem să vedem o rochie pentru a suspina despre cât de magică şi încântătoare poate fi. În acest an, astfel de suspine s-au auzit când le-am văzut pe Penelope Cruz purtând o rochie albastră prăfuit, ce mi-a reamintit de prinţesa Grace Kelly, dar şi pe Bérénice Bejo, care a optat pentru o rochie de culoarea mentei, semnată de Elie Saab. Acelaşi creator i-a oferit o rochie de basm şi actriţei Milla Jovovich, ce părea coborâtă dintr-un film al anilor ’30.

 
Penelope Cruz                                                    Bérénice Bejo 


Milla Jovovich 

Lecţia 5. Fără bijuterii la vedere. Cel mai surprinzător detaliu al „defileului de la Oscar” a fost lipsa bijuteriilor opulente. Unele staruri chiar au riscat să apară fără nicio bijuterie, emanând multă eleganţă şi discreţie. Chiar dacă unele vedete au ales totuşi să poarte accesorii, valorând milioane de dolari, acestea nu au avut un efect ostentativ.


Angelina Jolie 

Lecţia 6. Între alb şi negru. În acest an, vedetele au ales să poarte nuanţe clasice, neutre, pasteluri. Marile câştigătoare ale serii sunt fără drept de apel actriţele Gwyneth Paltrow, îmbrăcată într-o rochie albă, cu linii curate, semnată de Tom Ford, dar şi Angelina Jolie, ce a optat pentru o rochie neagră din catifea, despicată pe coapsă.

 
Gwyneth Paltrow 

Silvia Ursu
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *