Actualitate

DEJA E MAI BINE / SUTE DE MII de lei pentru restaurarea unui monument sovietic „folosit” la sărbătoarea lui Dodon

Chiar dacă Igor Dodon s-a lăudat public despre faptul că acest monument a fost restaurat „la inițiativa sa”, actele făcute publice de liderul liberalilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, arată că primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a semnat alocarea miilor de lei necesare, în conformitate cu o decizie a Consiliului Municipal Chișinău din luna iulie curent.

Președintele fracțiunii liberale din CMC, Ion Cebanu, se arată îngrijorat că municipiul ar putea rămâne fără bani în noiembrie curent, inclusiv din cauza unor asemenea decizii luate „în interes de partid”, care ar fi și ilegale.

„Au golit caznaua municipiului Chișinău pe tot felul de interese de partid și electorale, așa încât prin luna noiembrie se preconizează că municipiul nu va mai avea bani nici de salarii, gaura financiară fiind de minus 200 de milioane de lei. Ultima escapadă financiară este acordarea a 344 de mii de lei pentru așa-numitul monument al eliberatorilor de sub ocupația fascisto-germană din fața Academiei de Științe. Deși acest edificiu rămas din URSS nu se află la balanța contablă și nici în proprietatea Chișinăului, la porunca lui Dodon și a fracțiunii socialiștilor din CMC, Talmaci, de frică, a semnat acordarea acestor bani pentru repararea unui monument sovietic, fără măcar respectarea procedurilor legale de achiziții. Asta în timp ce orașul nu are bani elementar să încheie anul financiar. După împărțirea cu cei din blocul „ACUM” a preturilor de sector, socialiștii au golit și caznaua municipală, doar din interese electorale. Cerem organelor abilitate să facă ordine și să nu permită un asemenea dezmăț financiar! Cei de la ACUM de ce tac?”, întreabă Cebanu.

Sursa: Ziarul Național

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *