Actualitate

Delta Dunării se va afla în centrul a două evenimente organizate la Bruxelles

Într-unul dintre sediile Comisiei Europene va avea loc în cursul după-amiezii o proiecție de filme despre Delta Dunării, care va fi urmată de o dezbatere despre provocările cu care se confruntă Delta Dunării, precum și despre posibile soluții pentru păstrarea și promovarea acestui patrimoniu natural unic în Europa, odată cu dezvoltarea comunităților rurale din această zonă. La dezbatere vor participa comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, multiplul campion olimpic și mondial de caiac-canoe Ivan Patzaichin și guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Edward Bratfanof.

Seara, în Galeria Președinților din principalul sediu al Comisiei Europene, clădirea Berlaymont, va fi vernisată expoziția de afișe pe teme ecologice intitulată "O șansă Dunării Albastre". Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în parteneriat cu Liceul de Artă "George Georgescu" din Tulcea, cu participarea unor licee de artă din țările riverane Dunării, organizează acest concurs de afișe de 15 ani, oferind tinerilor artiști posibilitatea de a deveni promotori ai conservării Dunării și Deltei Dunării.

De asemenea, asociația "Ivan Patzaichin — Mila 23" participă la expoziție cu o serie fotografii din Delta Dunării, ale fotografului Dragoș Lumpan, și cu un montaj audio-vizual despre Delta Dunării, flora, fauna și sunetele ei. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor până la data de 28 aprilie 2014.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *