Atitudini

Demnitatea

Mai spre zilele noastre, Filimon Bodiu, temerarul luptător împotriva ocupanţilor sovietici, le spunea prietenilor săi că nu se va da viu în mâinile duşmanilor. În 1950, într-o luptă cu trupele de represalii sovietice, a căzut răpus de gloanţe.

Azi, cine mai pune preţ pe DEMNITATE?
Într-o emisiune la postul de radio „Vocea Basarabiei”, un ascultător vorbea supărat pe ruşii care iau în derâdere moldovenii. Ne-au luat şi ne vor mai lua, dacă nu suntem în stare să le demonstrăm că suntem un popor cu DEMNITATE.

DEMNITATEA este gândire, iar gândirea independentă, spunea Montaigne, niciodată n-a fost tovarăşa sclaviei. Stau de vorbă cu un vecin, fost colhoznic, cu puţină carte. Îi spun despre victimele regimului comunist, iar el îmi răspunde: „Dacă nu vă ridicau, cum aveau să facă colhozurile?”. Chiar cu preţul a sute de mii de vieţi? Tace… Am încercat de mai multe ori să-i descătuşez gândirea, dar zadarnic… Iată pe asemenea oameni îi atrag de partea lor comuniştii. Anume pe moldovenii fără DEMNITATE îi foloseşte Voronin în PCRM, precum Dodon, Muntean sau Gurău. Cum să vorbeşti cu aceştia despre DEMNITATE?

Constantin Bobeică,
Codreanca, Străşeni 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *