Timpul.md

Actualitate 23 Mai 2017 | 12:03

Democrații anunță că vor avea loc dezbateri parlamentare pe proiectul comasat privind trecerea la sistemul electoral mixt

Proiectul comasat privind trecerea la sistemul mixt urmează să fie supus dezbaterilor publice, inclusiv în Parlament, a declarat în cadrul briefing-ului PDM de astăzi, Vitalie Gămurari.

Potrivit purtătorului de cuvînt al democraților, acest subiect a fost discutat în SUA și are toată susținerea colegilor americani, “pentru că în cea mai veche democrație a lumii funcționează sistemul uninominal, iar în acest context s-a dorit succes Republicii Moldova”.

“La fel un subiect care a fost discutat în cadrul acestei vizite a fost acea reformă care este preconizată și care a fost începută de Partidul Democrat. Este vorba de reforma sistemului electoral. Există o susținere foarte clară din partea colegilor din Statele Unite, din simplu motiv că în Statele Unite funcționează sistemul uninominal, iar această chestiune n-a fost abordată niciodată ca un element al lipsei de democrație, evident”, a menționat Gămurari.

În acest context Gămurari a spus că urmează să fie demarate discuțiil publice asupra acestui proiect, inclusiv și în Parlament, iar ulterior Legislativul Republicii Moldova va veni cu o anumită informație.

“De aceea s-a dorit succes Republicii Moldova în acest context și s-a spus că există toată susținerea din partea colegilor din Statele Unite”, a subliniat Vitalie Gămurari.
 
Sursa: Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus