Timpul Local

Depeche Mode si Robbie Williams, vedetele Premiilor ECHO 2010

La Berlin a avut loc gala premiilor muzicale germane ECHO 2010. Robbie Williams si Depeche Mode sunt castigatorii categoriilor "Cel mai bun artist strain pop/rock", respectiv "Cea mai buna trupa straina pop/rock".

Spectacolul a inceput incendiar, cu evolutia formatiei berlineze Die Baseballs, castigatorii categoriei "Best Newcomer". Gala premiilor muzicale ECHO are loc in fiecare an la Berlin, spectacolul devenind intre timp unul dintre cele mai renumite de acest gen din Europa.

Robbie Williams, un berlinez

Cel mai bun artist strain a fost desemnat Robbie Williams, care i-a cucerit definitiv pe berlinezi, adresandu-se multimii cu celebrele cuvinte ale lui John F. Kennedy "Ich bin ein Berliner". Entuziasmat el insusi de prima propozitie in limba germana, Robbie a continuat sa multumeasca fanilor, printr-o improvizatie sarmanta anglo-germana: "Ich bin ein…very, very happy". Mai tarziu, britanicul a urcat din nou pe scena, pentru a prezenta, in premiera in Germania, noul sau single Morning Sun.

Martin Gore – vacanta acasa

Gusturile germanilor in materie de muzica raman constante. Castigatorii categoriei "Cea mai buna trupa straina" sunt, in acest an, cei de la Depeche Mode. Turneul "Tour of the Universe" a facut furori in Germania, una dintre singurele tari in care cererii uriase de bilete i s-a raspuns cu concerte repetate in mai toate orasele mari.

Premiul a fost ridicat de Martin Gore si Andy Fletcher, prezenti in sala la gala decernarii premiilor. Un declarat fan al capitalei germane, Martin a locuit in Berlin la mijlocul anilor ’80 si, spre surprinderea spectatorilor care nu cunosteau acest detaliu, a purtat un dialog in limba germana cu prezentatorul spectacolului. "Dupa acest turneu urmeaza o vacanta", spune Martin. "Unde? Eu locuiesc in Santa Barbara, ceea ce e deja ca o vacanta", i-a raspuns Martin Gore moderatorului Matthias Opdenhövel, la intrebarea "Unde isi petrece concediul unul dintre membrii Depeche Mode?"

La premiile ECHO 2009, Depeche Mode isi prezensera, la Berlin, in premiera mondiala, single-ul "Wrong", de pe albumul "Songs of the Universe", motiv pentru care la spectacolul de anul trecut au venit peste 10.000 de oameni. Milioane de fani din intreaga lume au facut audienta, atunci, televiziunii ARD, urmarind prin satelit un intreg spectacol in limba germana pentru cele 3 minute Depeche Mode de la final.

Trofee pentru Lady Gaga si Rammstein

Tot la categoria "international", Lady Gaga a primit premiul pentru cea mai buna artista, iar Green Day au castigat trofeul pentru cea mai buna formatie de rock alternativ.

Premiul pentru cel mai bun album german al anului i-a revenit berlinezului Peter Fox, pentru "Stadtaffe". Tot la Berlin s-a oprit si trofeul pentru cea mai buna echipa de producatori, pe care l-a castigat in acest an formatia Ich + Ich. Cele mai bune trupe germane, la categoriile "Rock/Pop", respectiv "Heavy Metal" sunt Silbermond si Rammstein.

Transilvaneanul Peter Maffay, premiat pentru intreaga cariera

Lui Peter Maffay, muzicianul german nascut in Transilvania, i-a fost acordat, la editia ECHO 2010, premiul pentru intreaga cariera muzicala, o cariera inceputa in urma cu 40 de ani. Maffay a vandut peste 40 milioane de albume, a sustinut 5000 de concerte si a fost de 14 ori pe locul I in chart-urile germane.

"Suntem fericiti pentru acest premiu si ne bucuram ca am rezistat si am trait 40 de ani pe acest drum, in fiecare zi altfel", a declarat Maffay, multumind fanilor si colaboratorilor. "Suntem fericiti si ca avem cel mai fascinant job pe care cineva si-l poate imagina. Un job cu oameni pe care ii admiri si pentru oameni pe care ii iubesti", a adaugat Maffay.

De la spectacolul ECHO 2010 nu au lipsit Sade (cu noul ei hit Soldier Of Love), Rihanna (care a prezentat in premiera in Germania single-ul Rude Boy, de pe actualul ei album "Rated R") si starul soul numarul unu al Germaniei, Xavier Naidoo.

Sursa: Deutsche Welle

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *