Timpul.md

Actualitate 15 Mai 2020 | 11:29

Deputat: Chicu încet, dar sigur, îl întrece pe Dodon la minciuni

 

În două propoziții a admis trei minciuni:

1) Maia Sandu nu a ”ridicat mânuța” pentru ”concesionarea criminală a aeroportului”. Adică Maia Sandu nu a votat pentru hotărârea Guvernului pentru concesionarea aeroportului către Avia-Invest (adică lui Șor). În timp ce mulți dintre cei care îi sunt azi parteneri lui Dodon și Chicu ”au ridicat mânuța”.

2) Maia Sandu nu a ”ridicat mânuța în 2014 pentru legalizarea furtului miliardului”. La ședința secretă prin care s-a oferit garanția de 9,5 miliarde de lei Maia Sandu nici nu a participat. În schimb au participat și au votat mulți din cei care azi sunt partenerii lui Dodon și Chicu.

3) Guvernul Maia Sandu nu i-a oferit ”răgaz lui Șor”. Așa numitul ”răgaz” a fost oferit de un funcționar numit pe timpul Guvernului Pavel Filip (Octavian Nicolaescu, fost șef al Autorității Aeronautice Civile) și destituit de Guvernul Maia Sandu imediat ce a aflat de această decizie ilegală și contrară intereselor statului. Dacă-l interesează subiectul, Chicu poate să întrebe actualii parteneri de ce l-au numit în funcție și cine a stat în spatele acelei decizii.

Toate aceste trei minciuni au fost tot debitate de-a lungul timpului și s-a demonstrat caracterul lor absolut fals.

Constatăm a câta oară că regimul Dodon-Chicu nu este în stare să facă absolut nimic pentru această țară. Dodon este la al patrulea an de mandat și nu a reușit restituirea nici măcar a unui leu din miliardul furat. Chicu are deja șase luni de când e în funcție și nu a reuşit să anuleze contractul de concesionare a aeroportului (pe baza cererii de anulare depusă de Guvernul Maia Sandu încă în septembrie 2019). Neavând ce prezenta opiniei publice fie din cauza incompetenței, fie a existenței unui interes concret de a nu recupera banii din miliard și de a nu întoarce aeroportul statului, nu le rămâne altceva decât să acuze pe alții. Dar oamenii văd și aud indiferent de propaganda ieftină la care recurg asemenea regimului Plahotniuc. 


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus