Timpul.md

Actualitate 5 Noiembrie 2014 | 08:14

Deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei au decis: Comratul își crează propriul CCA

Deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei au decis crearea unui Consiliu Coordonator al Audiovizualului care va funcţiona în autonomia găgăuză. Decizia a fost calificată drept ilegală de către Autoritatea de reglementare a domeniului de la Chişinău.

Preşedintele CCA, Dinu Ciocan, citat de publika.md, a calificat gestul parlamentarilor găgăuzi drept o sfidare a legislaţiei Republicii Moldova: "Este o intenţie clară de a instaura în primul rând cenzura asupra instituțiilor audiovizuale din autonomie și e o intenție de a submina atribuțiile CCA."

Şi experții din domeniu susţin că iniţiativa deputaților din autonomie este una scandaloasă, iar instituțiile statului ar trebui să intervină.

"Este o urmare a unei politici sepratiste care a fost dusă pe parcursul ultimilor ani. Ei au făcut lucrul acesta cu scopul clar de a destabiliza situația din RM în preajma alegerilor parlamentare", a spus expertul în mass media, Petru Macovei.

De cealaltă parte, aleșii din regiunea autonomă spun că documentul, elaborat la iniţiativa Comitetului Executiv, nu contravine niciunei legi.

''În opinia noastră, decizia nu contravine Constituției, dimpotrivă, ține de competența noastră. Constituția oferă niște principii și drepturi generale, noi nu intervenim în prerogativele autorităților centrale, este dreptul nostru'', a comentat legislatorul găgăuz Ivan Burgudji.

sursa: radiochisinau.md/publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus