Politică

Deputaţii ruşi felicită Tiraspolul cu „Ziua Republicii”: Respectăm independenţa Transnistriei

Potrivit unui comunicat de presă al „Preşedinţiei” din stânga Nistrului, cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la formarea Republicii Transnistria, deputaţii ruşi au transmis mesaje de felicitare către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

În mesajul liderului Partidului „Spravedlivaya Rossia (Справедливая Россия), Sergey Mironov, se spune că în anii de existenţă a Transnistriei, regiunea a demonstrat posibilitatea de a apăra interesele cetăţenilor şi să obţină rezultate în fomarea unei societăţi mai echitabile. Parlamentarul rus a mai adăugat că pe locuitorii Transnsitriei şi pe cetăţenii ruşi îi leagă o prietenie adâncă, respect şi înţelegere reciprocă.

Preşedintele fracţiunii Liberal-Democrate din Duma de Stat de la Moscova, Vladimir Jirinovskii, a declarat că la 27 de ani de la formarea republicii transnistrene, comunitatea internaţională poate observa rezultate pozitive. El afirmă că pe harta lumii a apărut un stat suveran, independent şi democratic. „Fracţiunea Partidului Liberal Democrat respectă independenţa Transnistriei ca pe o condiţie naturală şi necesară pentru existenţa statalităţii ei”, se arată în comunicat. 

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *