Moldova

Deputatul comunist Petcov va fi cercetat pentru contrabandă

Serviciul Vamal al R. Moldova cercetează un caz de contrabandă în care a fost implicat deputatul comunist şi directorul agenţiei de ştiri Omega, Alexandru Petcov. Pe 15 martie, la ora 15.40, acesta a intrat pe teritoriul R. Moldova prin postul vamal moldo-ucrainean Mirnoie-Tabaki. Deputatul avea în maşină un pasager şi mai multe cutii masive. Vameşul a solicitat declararea mărfii cu prezentarea acesteia. Însă, dl Alexandru Petcov a ignorat cerinţele colaboratorului vamal reproşînd grosolan "dacă vă trebuie, deschideţi singuri, nu sunt declarant vamal, motiv pentru care nu am ce declara".

Ulterior, deputatul a deschis uşa portbagajului,  unde se aflau câteva cutii, dar a refuzat să completeze declaraţia vamală pentru persoane fizice, bruscînd şi insultînd colaboratorul vamal, care era o doamnă, specificînd că deţine paşaport diplomatic şi nu este în drept să fie verificat. El a smuls de pe biroul de serviciu actele de identitate şi paşaportul tehnic al automobilului şi a părăsit zona de control vamal neautorizat prin înlăturarea samovolnică a barierelor de securitate.

După o jumătate de oră, deputatul comunist s-a întors fără marfă şi pasager, cu intenţia de a pleca din nou în Ucraina. Întrebat de vameşi de ce nu şi-a declarat marfa, Petkov a declarat că nu poate fi supus controlului şi în scurt timp a făcut cale întoarsă la Chişinău, lăsînd actele personale ( paşaportul diplomatic şi paşaportul tehnic al automobilului) în post. 

Iurie Ceban, a declarat că vameşii nu au identificat conţinutul cutiilor. "Din presă am aflat că el transporta megafoane. Dacă valoarea mărfii depășește 50 de mii de lei, el ar putea fi cercetat penal pentru contrabandă. Vom solicita Parlamentului ca dl Petkov să fie lipsit de imunitate, după ce vom identifica tipul mărfii şi circumstanţele cazului", a declarat reprezentantul Serviciului Vamal. 

Contactat de TIMPUL, Alexandru Petcov a refuzat să spună ce conţineau cutiile pe care le-a adus din Ucraina, dar a precizat că nu a împiedicat vameşii să efectueze controlul maşinii. Deputatul susţine că a filmat cu telefonul său mobil dialogul cu vameşii şi că este gata să prezinte materiale video şi audio la Procuratura Generală.  

Conform legii, fiecare cetăţean al R. Moldova trebuie să treacă controlul vamal la trecerea frontierei de stat, cu excepţia preşedintelui ţării şi membrilor familiei lui, precum şi a diplomaţilor străini.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *