Actualitate

Deputatul PLDM Iurie Țap este vizat într-un DOSAR PENAL

Potrivit informațiilor din dosar, în 2000, acesta și-ar fi depășit în mod vădit atribuțiile și ar fi emis o dispoziție prin care înstrăinat ilegal un teren amplasat în orașul Florești, pe strada Pieței, cu o suprafață de aproximativ 20 de ari, pe care l-ar fi declarat ca fiind aferent obiectivului privatizat de Societatea cu Răspundere Limitată ”Centaurus”.

Poliția a constatat că pe terenul vizat nu a fost amplasată nicio construcție din proprietatea societății comerciale nominalizate.

În pofida acestui fapt, a doua zi, în data de 21 decembrie 2000, Țap emite o nouă dispoziție, cu nr. 685, prin care decide vânzarea terenului către SRL ”Centaurus”. În aceeași zi, a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare, iar compania a cumpărat lotul cu doar 6287 de lei, deși prețul de piață ar fi fost de 125 744 de lei. În acest mod, bugetul orașului Florești ar fi fost păgubit cu aproape 120 de mii de lei.

Anchetatorii au mai stabilit că decizia de înstrăinare a terenului nu a fost coordonată cu Consiliul local, așa cum prevede legislația.

Deoarece Iurie Țap este deputat, dosarul a fost transmis Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție, care urma să ceară ridicarea imunității parlamentare a demnitarului. Până acum însă, Procuratura Generală nu a înaintat vreun demers în acest sens. Solicitați de Vocea Basarabiei, atât reprezentanții Procuraturii Generale, cât și cei de la Procuratura Anticorupție au declarat că nu cunosc nimic despre acest caz. La rândul său, Iurie Țap a declarat că nu poate oferi detalii, deoarece se află la ședința Parlamentului, dar a promis că va reveni după aceea cu o reacție.

Dosarul în care este vizat liberal-democratul a fost inițiat în anul 2013.

Sursa: voceabasarabiei.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *