Timpul.md

Actualitate 31 Mai 2018 | 12:03

Detalii despre monumentul de la Comrat: Ar fi trebuit să fie gravată harta Uniunii Sovietice

Deputatul liberal, Monica Babuc, a anunțat că a făcut o interpelare către Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, în legătură cu instalarea monumentului de la Comrat pe care este gravată harta Federației Ruse.

Astfel, deputatul solicită ministrului să prezinte copiile tuturor actelor și avizelor Consiliului național pentru monumentele de for public, obligatorii conform legislației, aferente edificării și instalării acestui monument. Despre faptul că este gravată pe acesta harta Federației Ruse, Roman Boțan spune că este a unui „stat care menține ilegal trupe armate pe teritoriul Republicii Moldova, asta deși piatra comemorativă era adresată grănicerilor din Republica Moldova”.

Potrivit gagauzinfo.md, președintele organizației „Grănicerul”, Ivan Kîssa, care a venit cu inițiativa de a instala acest monument susține că este vorba despre o greșeală a designerilor și că, de fapt, trebuia să fie gravată harta Uniunii Sovietice, dând asigurări că imaginea respectivă va fi retușată.

Amintim că acest monument a fost instalat pe 28 mai, iar autoritățile de la Comrat și reprezentanții Ambasadei Ruse la Chișinău au marcat „100 de ani de la înființarea trupelor de grăniceri”.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus