Actualitate

Detalii incredibile în cazul românului decapitat în Italia

Carabinierii sicilieni au descoperit că vasluianul muncea la ferma a doi frați în conditii greu de imaginat, dormea într-o cocioabã si lucra peste 15 ore pe zi.

Detalii incredibile ies la iveală în cazul vasluianul executat în stil mafiot în Italia. Costel Ciobanu lucra ca un sclav într-o fermă, de la ora 4:00 dimineata până seara târziu, sapte zile din sapte, în conditii inumane. Potrivit publicatiei "Il sette mezzo", la mijlocul lunii decembrie, în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă la ferma respectivă, s-au găsit foarte multe nereguli, începând de la formele ilegale de muncă până la adăpostul în care acestia erau nevoiti să locuiască. "Au fost găsiti cinci muncitori români, nu aveau asigurare de sănătate sau de pensii, lucrau peste 15 ore pe zi pentru un salariu de 650 euro si dormeau într-o cocioabă, o cămărută cu pereti acoperiti de mucegai, o singură baie, neechipată corespunzător", notează jurnalistii de la "Il sette mezzo". Cei doi angajatori, în vârstă de 45 si 50 ani, au fost arestati în urma unui flagrant al carabinierilor sicilieni.

Sora bărbatului, Laura Ghirău, este aproape sigură că moartea lui Costel are legătură cu ferma.

„Din 2011 se afla în Sicilia, la această fermă. De atunci nu a mai iesit de acolo, cum ar fi putut avea dusmani? Dacă ar fi fost vreun dusman, el putea să fie doar de acolo. Din august nu mai trimitea bani acasă. De multe ori mi-a spus, în ultima vreme, că vrea să plece de acolo pentru totdeauna. El visa să se întoarcă, la vară, în casa lui pe care a reusit să o cumpere cu banii strânsi în anii petrecuti acolo. Voia să se odihnească", spune aceasta, potrivit "Il sette mezzo". Aceeasi sursă redă si apelul acesteia către cei care o pot ajuta pentru a repatria trupul fratelui său: "Cuvintele sunt inutile. Acum mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să-i aduc trupul în casa lui pentru a-i face înmormântarea ca un crestin bun. Am nevoie de ajutor: banii pe care i-a lăsat deoparte nu sunt suficienti. Compania cu care am vorbit pentru repatriere este prea scumpă", scrie Vremea Noua.

Mutilarea cadavrului a fost realizatã pentru a îngreuna ancheta. Potrivit procurorului Giuseppe Verzera, care conduce ancheta, “modul în care a fost gãsit cadavrul are multe elemente asemãnãtoare practicilor mafiote, dar nu e exclus sã se fi întâmplat în afara ambientului criminal, poate fi o rãzbunare sau o ceartã între mai multi cetãteni strãini“,a declarat magistratul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *