Timpul.md

Actualitate 15 Iulie 2019 | 10:55

Deutsche Bank plătește 197 milioane de dolari, ca să închidă o anchetă privind fapte de corupție, în Olanda

 Deutsche Bank AG a soluționat un proces cu un dezvoltator de locuințe accesibile din Olanda, care a acuzat banca de dare de mită, în legătură cu tranzacțiile cu produse derivate, și a pus capăt, astfel, unui proces de lungă durată și scandalos, care tocmai intra în etapa finală, anunță Bloomberg.

 Banca a plătit 175 de milioane de euro (197 milioane de dolari) pentru soluționarea cazului fără recunoașterea răspunderii, după cum a declarat vineri. Acordul încheie o bătălie în instanță, care a adus în lumina reflectoarelor mărturia unui intermediar, care a recunoscut mita, precum și povești cu sushi scump, vinuri „spumante”, un club de noapte exclusivist și mese la un restaurant cu stele Michelin.

În procesul de la Londra, Stichting Vestia – un dezvoltator de locuințe, care aproape a falimentat ca urmare a pierderilor de peste 2 miliarde de euro din tranzacțiile cu derivate – a solicitat daune în valoare de 840 de milioane de euro, în încercarea de a recupera o parte din aceste pierderi.

Acesta a spus că unele tranzacții cu Deutsche Bank cu derivate au fost „defecte”, deoarece banca a plătit o taxă unui intermediar, atunci când a intrat în schimburi cu grupul de locuințe. Banca a spus, în timpul procesului, că intermediarul părea a fi legitim și a negat acuzațiile Vestia.

„Prin acest acord, disputa dintre Vestia și Deutsche Bank se încheie”, a declarat Deutsche Bank.

„Suntem mulțumiti de rezultat”, a declarat Vestia. Suma de 197 milioane de dolari „reprezintă o sumă substanțială și contribuie în mod semnificativ la redresarea financiară”.

Cazul este doar unul dintr-o listă lungă de probleme juridice cu care se confruntă Deutsche Bank. Departamentul de Justiție din S.U.A. investighează banca, ca parte a unei anchete extinse a fondului de investiții 1MDB din Malaezia.

Procesul a scos la lumină modul în care Deutsche Bank își întreținea clienții. Bancherii au dus un oficial Vestia la restaurante cu stele Michelin și la Boujis, un club de noapte exclusivist din Londra, unde grupul a băut sticle de vodcă și sampanie Dom Perignon, potrivit documentelor depuse în instanță de compania de locuințe. Acest club este popular printre membrii mai tineri ai familiei regale britanice, „dintre care unii au făcut tranziția la părinți responsabili”, a declarat avocatul Vestia, Rodri Davies, în timpul procesului.

https://financialintelligence.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus