Cultură

Dezbateri publice la Liceul Prometeu

Care problema cere mai multa atentie din partea comunitatii internationale: inechitatea sociala si saracia sau incalzirea globala? Elevii Liceului „Prometeu” au invitat publicul sa participe la o dezbatere deschisa la aceasta tema. Pentru al doilea an consecutiv, liceenii de aici participa in cadrul proiectului ONU „The People Speak”. Asa cum anul trecut echipa prometeista a obtinut primul loc si a zburat la New York, echipa din acest an munceste pentru a mentine faima victorioasa a liceului.

Anume in acest scop, elevii Maria Dragan si Maxim Ciontu, Cristina Sterbet si Dan Acristinei i-au provocat pe cei prezenti sa se gandeasca mai des la problemele puse in discutie. Intr-o romana impecabila, care aproape fura urechile audientei de la subiectul dezbaterii, elevii (impartiti in doua echipe) s-au intrecut in argumente care sa convinga publicul ca atat inechitatea sociala, cat si saracia si incalzirea globala sunt probleme foarte serioase, care necesita mai multa atentie din partea tuturor.
Publicul nu era nici el unul oarecare.

Alaturi de directorul liceului, domnul Aurelian Silvestru, si de o buna parte din profesorii si elevii care invata aici, s-au aflat reprezentanti ai organizatiilor internationale, deputati in parlament, jurnalisti si antrenori de dezbateri. Multi dintre ei s-au implicat si in discutiile ce au urmat si care au durat aproape o ora.
Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Liga nationala de dezbateri preuniversitare si este parte din Competitia Globala de Dezbateri organizata sub egida ONU cu scopul ocrotirii mediului ambiant.

Corina Ajder, pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *