Interviu

Dezinformare, xenofobie si ura, iata adevaratul slogan electoral al comunistilor

Interviu cu Mihaela Spataru, vicepresedinta a Organizatiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova

– Mihaela, Organizatia de Tineret a PLDM a iesit in prim-plan datorita invitatiei pe care ati facut-o tinerilor comunisti de a participa la o dezbatere publica vizavi de evenimentele din 7 aprilie. Stiati ca veti primi un refuz de la comsomolisti?

– Inainte de toate, inca n-a ajuns la noi un refuz oficial. Au fost doar niste declaratii incoerente ale lui Mark Tkaciuk, dar el, din cate stiu, nu reprezinta organizatia de tineret a PCRM. Raspunsul oficial il asteptam pana joi, ora 11.00. Atunci tinerii liberal-democrati isi vor expune oficial pozitia.


– Ce legatura are aceasta invitatie pentru comsomolisti cu Campania „Adevarul”, initiata de liberal-democrati?

– Campania „Adevarul” deja a cuprins peste 400 de localitati ale RM. Am discutat cu mii de cetateni de toate varstele, am adus probe despre evenimentele din 7 aprilie. Ne-am convins ca lumea este mintita in cel mai nerusinat mod de catre comunisti. Un lucru e cert: TV „Moldova 1” va trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa raspunda pentru destabilizarea situatiei din RM. Acest post lupta impotriva RM si seamana ura si invrajbire intre generatii, intre etnii, intre simpatizantii diverselor curente politice. „Dezinformare, xenofobie, ura” – iata care ar trebui sa fie sloganul electoral comunist. In satele noastre, „Moldova 1” face legea, iar minciuna e la ea acasa. Am intalnit cetateni care, dupa vizionarea filmului „Cutia Neagra” si dupa zece minute de discutii, si-au schimbat radical opinia. Inseamna ca trebuie sa fim mai prezenti in teritoriu, si nu numai in campania electorala.

– Sa revenim la initiativa de a organiza dezbateri publice cu reprezentantii comsomolului. Ati mizat pe refuzul comunistilor?
– Categoric nu! Noi si azi mai credem ca organizatia lor de tineret va accepta invitatia. Ne-am pregatit foarte serios si vom veni cu argumente solide, inclusiv video si audio, cu martori oculari, cu victime ale represiunilor comuniste. Dezbaterile sunt necesare pentru a confrunta direct argumentele noastre cu cele comuniste, care sunt totalmente false. Daca ei refuza, atunci noi avem si alte forme de a aduce adevarul mai aproape de cetatean.

– Mark Tkaciuk v-a invinuit ca tinerii nu sunt reprezentati in listele PLDM…
– Am spus ca propaganda comunista se bazeaza pe minciuna. In partid avem o echipa foarte tanara. Varsta medie a candidatilor PLDM pentru Legislativ este de 42 de ani. Totodata, varsta medie a lui Voronin si Kalin, luati impreuna, este egala cu cea a primilor nostri patru candidati. Dar, dincolo de varsta, PCRM este partidul unei parti a populatiei in etate care mai cred in URSS si care sunt prostiti de catre ideologii comunisti. Nu cunosc tineri care cred sincer in comunism, insa exista tineri care beneficiaza de colaborarea cu PCRM. Mai devreme sau mai tarziu, ei vor intelege ca astazi, castigand un ban, ei isi submineaza ziua de maine.

– Care este finalitatea Campaniei „Adevarul”?
– „Adevarul” nu este doar o campanie electorala. Noi vom continua sa informam populatia atata timp, cat exista procesul de dezinformare si manipulare din partea comunistilor. In general, statul, prin institutiile sale, dar si mass-media au misiunea de a informa corect populatia. Fiecare cetatean al RM plateste impozite pentru a intretine un Guvern care, intre altele, are si functia de informare. Fiecare cetatean plateste bani pentru a intretine Televiziunea publica, obligata sa-i ofere un produs informational de calitate. Din pacate, insa, toata presa controlata de comunisti minte cu nerusinare, iar „Teleradio-Moldova” ne ofera un produs necalitativ si chiar alterat. Atata timp cat persista aceasta situatie, ne vedem nevoiti sa continuam Campania „Adevarul”.

-La alegerile trecute prezenta tinerilor la urnele de vot a fost relativ scazuta. Cum crezi ca va fi de aceasta data?
– Sunt convinsa ca, dupa cele intamplate in aprilie, tinerii au de luat o revansa. Cu puterea votului vom convinge societatea ca comunistii trebuie sa plece. Nu de alta, dar anii trec si ne trece si noua viata in lupta cu aceasta fantoma fugarita din aproape toate tarile lumii – fantoma comunismului. Vom face totul pentru victoria Partidului Liberal Democrat din Moldova si pentru o Moldova fara Voronin si fara comunism.

PP

Achitat din fondul electoral al candidatului
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *