Timpul.md

Actualitate 4 Aprilie 2020 | 12:45

Diacov vrea „amânarea” alegerilor Prezidențiale și alegerea unui președinte de către deputați

„Tot mai des, in ultimele zile, oameni importanti se dau cu parerea referitor la alegerile prezidentiale”, afirmă democratul pe facebook.com

 Multi propun aminarea acestor alegeri, in legatura cu napastia de coronovirus care a venit pe capul nostru. Sint de acord ca efectul acestei nenorociri asupra societatii noastre va fi unul greu de estimat astazi. Sint convins ca va fi imposibil sa avem o campanie electorala normala pe fundalul nenorocirelor care ne asteapta.

Deaceea propun sa discutam nu despre aminarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea presedintelui in parlament (sic). Presedintia trebuie sa devina factor de stabilitate, de echilibru politic si de consens national. Liderii partidelor trebuie sa lupte pentru executiv, pentru functia de prim-ministru si posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar si pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentara, care asigura cu acte normative activitatea guvernului.

Inteleg, ca momentul pentru astfel de discutii nu este prea potrivit. Dar si de amanat este aproape imposibil. Ar fi fost foare bine ca aceasta discutie sa fie preluata de mass-media, de organizatiile neguvernamentale si de toti acei care ii doare sufletul de viitorul tarii. La urma urmei, majotitatea tarilor europene au un astfel de sistem de guvernare. Noi am incercat si una, si alta. Dar a venit timpul sa luam o decizie finala, pentru Republica Moldova si viitoarele generatii!

Filip nu este de acord cu Diacov în privinţa alegerii preşedintelui

Potrivit lui Filip, propunerea lui Dumitru Diacov nu reprezintă poziţia PD. „Este o opinie personală a unui coleg”, a spus Filip, citat de realitatea.md.În opinia fostului premier, situaţia epidemiologică este prea complicată pentru a porni acum discuţii despre alegerile prezidenţiale.

„Nu consider că este oportună aceasta idee nici măcar la nivel de discuţie, mai ales acum”, a punctat scurt Pavel Filip.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus