Sănătate

Dieta în sezonul rece: ce să mănânci în această toamnă

Sezonul citricelor
Nu uitaţi cât de importante sunt citricele, mai ales pentru sistemul imunitar. Acesta din urmă trebuie să fie puternic în sezonul rece, aşa că e bine să-l pregătim din timp. O putem face consumând lămâi, portocale sau grapefruit. E bine de ştiut că şi bananele, ananasul şi avocado conţin vitamina C, vitamină esenţială în această perioadă.

Arome de toamnă
Dovleacul este specific acestei perioade din an. Totuşi, vă recomand să nu-l consumaţi în plăcinte pline de zahăr şi frişcă. Încercaţi reţete mai sănătoase, în care puteţi incorpora condimente de sezon. Printre acestea, scorţişoara, ghimbirul, cardamomul sau turmericul. Studiile au arătat că acestea accelerează metabolismul şi ne oferă mai repede senzaţia de saţietate după o masă.

Cereale integrale
Fie că e vorba despre pâine sau paste, alegeţi variantele din făină integrală. Staţi cât mai departe posibil de făina albă şi orezul alb. Orezul brun, făina integrală, orezul sălbatic şi bulgurul sunt câteva alternative delicioase.

Proteină slabă
Carnea grasă şi cârnaţii sunt extrem de populare în lunile mai reci. Încercaţi totuşi să le evitaţi. Dacă le consumaţi, nu o faceţi prea des. Carnea slabă, puiul sau curcanul sunt în schimb recomandate. Atât din punct de vedere a siluetei, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea.

Consumaţi supă
Supa de pui sau de legume este indicată mai ales în această perioadă. În plus, este absolut delicioasă şi nu îngraşă.

Nuci şi seminţe
Nucile conţin grăsimi sănătoase şi sunt recomandate în sezonul rece. Migdale, nuci pecan, nuci simple sau fistic sunt doar câteva variante. Trebuie să le consumaţi crude şi nu în exces!

.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *