Politică

Din posta secreta a comunistilor: Stepaniuc si Voronin, combatnd romnismul

Desecretizarea documentelor pornita de actuala guvernare scoate la iveala nu doar fraude de milioane, cheltuieli dubioase si alte ilegalitati admise de puterea comunista sub acoperirea „secretului de stat”, dar si planurile grandioase de „combatere a ideologiei antistatale a romanismului” de care era preocupata aceasta.

Strategul „de taina” al fostului presedinte Vladimir Voronin in aceste trebi statale era ex-vicepremierul (mai nou si ex-membru al PCRM) Victor Stepaniuc, autorul tezei de doctor in istorie „Evolutia statalitatii moldovenesti in epoca contemporana”, contestata de 79 de istorici pentru „plagiat, mistificare, falsificare a surselor de arhiva, opinii unilaterale si trunchieri”. Dupa violentele evenimente postelectorale din aprilie 2009 puterea pregatea, din cate se pare, masuri radicale pentru a starpi „antistatalismul” si „antimoldovenismul”.

Intr-o scrisoare adresata lui Voronin la 28 aprilie 2009, Stepaniuc se arata extrem de ingrijorat ca implementarea manualelor de istorie „stataliste” este „sabotata”, iar majoritatea profesorilor, mai ales in invatamantul superior, sunt in continuare „adepti ai istoriei romanilor”. Citesti si te crucesti de limbajul doctorului in istorie! Daca am face abstractie de date si nume, textul scrisorii ar putea fi usor confundat, pe alocuri, cu un document NKVD-ist sau KGB-ist din cele scoase acum la lumina din arhivele secrete de catre Comisia de studiere a regimului comunist. Ca sa va convingeti, va propunem cateva din pasajele raportate sefului de catre Stepaniuc. Cum se zice la moldoveni: „No comment!”.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *