Timpul.md

Actualitate 12 August 2019 | 08:36

Dionis Cenuşă: PROTESTELE proprietarilor de restaurante ar fi o primă rândunică, dacă situaţia va fi gestionată INCORECT

Politologul Dionis Cenuşă consideră că protestele sunt o expresie necesara a unei democraţii sănatoase, iar protestul celor din breasla HoReCa, anuntat pe 12 august, impotriva majorarii TVA-ului, este o reacţie firească de contestare, legitima, politicilor propuse de Guvern, scrie acesta pe pagina să de Facebook, citat de TVR Moldova.

Dionis Cenuşă a explicat de ce este important acest protest şi ce trebuie să va scoate la iveală, politologul consideră că Socialiştilor ar putea să folosească acest prilej pentru a aduna puncte politice.

"1. Acest protest va fi primul de la începutul guvernării PSRM-ACUM. Posibil, este o prima rândunică, daca situaţia va fi gestionata incorect si un numitor comun nu va fi gasit (de ex. o solutie de mijloc - 15% TVA sau ceva mai ingenios si fezabil).

2. Proporţia acestui protest, şi interesul populaţiei de a se alătura, va arata cât de arzatoare este problema pentru sector şi pentru societate şi căt de mult ar trebui să se îngrijoreze guvernul.

3. Înca un lucru important pe care îl va elucida protestul este daca Socialiştilor iî abate ca să folosească acest prilej pentru a aduna puncte politice. Or, este complicat ăa faci abstracţie de la dorinţa enormă a Socialiştilor de a caştiga alegerile pentru primaria Chişinau, din această toamnă."

Mai multe restaurante din Chișinău își vor sista activitatea pentru a protesta față de mărirea TVA. Ministerul Finanțelor rămâne pe aceeași poziție și nu vrea să coboare taxele

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus