Actualitate

Diplomati moldoveni, suspectati de implicare in scheme de migratie ilegala

Ambasadorul R. Moldova in Portugalia, Mihail Carmerzan, de curand rechemat, alaturi de trei ex-diplomati moldoveni, este suspectat de legaturi cu un grup criminal specializat in organizarea imigratiei ilegale, conform publicatiei on-line a cotidianului portughez „Diario de Noticias”. Departamentul de Investigatii si Actiune Penala (DIAP) de la Lisabona a initiat dosare impotriva a 28 de persoane pe marginea acestui caz, insa cei patru diplomati au scapat de acuzare datorita imunitatii de care beneficiaza.

Ei sunt suspectati de coruptie pasiva, delapidare, abuz de putere si falsificare de documente, mai scrie ziarul. Pe langa Mihail Camerzan, in ancheta mai figureaza numele consulului E. Munteanu, prim-secretarului N. Oprea , precum si I. Pavalencu, functia caruia nu este specificata de ziar. Ancheta a stabilit ca respectiva organizatie criminala a fost condusa tot de o cetateanca a R. Moldova, pe nume Dorina Tintiuc, care avea legaturi cu ambasada si chiar a avut acces la calculatoarele misiunii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Valeriu Turea, autoritatile moldovenesti de resort vor solicita informatii la subiect din partea organelor de specialitate portugheze. MAEIE va informa opinia publica despre rezultatele investigarii acestui caz.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *