Timpul.md

Actualitate 22 Iunie 2019 | 09:48

Directoarea Pieţei Centrale din Capitală, Lilia Buştiuc, a fost demisă

Directoarea Pieţei Centrale din Capitală, Lilia Buştiuc, a fost demisă. Decizia a fost luată de primarul interimar, Ruslan Codreanu, după ce anterior, zeci de comercianţi s-au plâns că aceasta ar refuza prelungirea contractelor de arendă. Mai mult, oamenii au redactat o petiţie în care s-au plâns autorităţilor că administraţia ar percepe taxe ilegale. Directoarea pieţei spune că se va conforma deciziei.

"Începând cu ziua de luni şi inclusiv cu ziua de astăzi am avut discuţii cu peste 100 de agenţi economici, care au depus şi sesizări. Sunt acuzaţii destul de grave în demersurile respective se vorbeşte de sume de 7 mii 500 de euro, se vorbeşte de sume de 600 de mii de lei ca taxe care se percep de la agenţii economici", a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar.

Primarul susţine că va sesiza Procuratura Anticorupţie şi spune că mai departe, este treaba autorităţilor competente să facă lumină în această situaţie. Decizia primarului pare că nu a luat-o prin surprindere pe şefa Pieţei Centrale. Lilia Buştiuc spune că se doreşte îndepărtarea ei din funcţie.

"Eu nu cunosc ce ar sta la baza deciziei, dar intuiesc şi din discuţiile pe care le-am avut, am devenit pentru ei o persoană incomodă, dar înţelegând că ia foc situaţia au încercat să mă avertizeze, prin diferite metode, să mă elimine", a menționat Lilia Buștiuc, director demis Piaţa Centrală.

Deocamdată, funcţia de şef al Pieţei Centrale va rămâne vacantă. Primăria nu a anunţat cine va ocupa acest post.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus