Timpul.md

Actualitate 28 Mai 2020 | 12:38

Dispariție STRANIE! Un băiat de 6 ani, răpit la Hîncești!

Potrivit poliției, până la această oră au fost verificate fântâni și subsoluri, pădurea din vecinătate și terenuri agricole. Sute de persoane, polițiști, carabinieri, voluntari și membri ai diferitor asociații s-au implicat în căutarea minorului dispărut la Hîncești. Oameniii legii au intentat dosar penal pentru „răpirea unui minor”.

„La 26 mai a parvenit apel la 112 de la mama copilului, precum că fiul său a plecat într-o direcție necunoscută. Copilul era acasă cu încă doi frați, de 12 și respective 14 ani, iar părinții se aflau la serviciu. IP Hîncești a alertat subdiviziunile, polițiștii au fost separați pe grupuri și au fost îndrumați pentru a desfășura acțiunile de căutare.

Au fost chestionați părinții, rudele, vecinii. Au fost verificate fântânile, subsolurile, toate locurile posibile unde s-ar fi putut afla copilul”, informează șefa secției „Siguranța minori” din cadrul IN Securitate Publică, Aliona Dragomirețcaia.

Astfel, în cele 42 de ore au fost antrenați în căutările copilului peste 100 de angajați ai Poliției Naționale și Poliției de Frontieră. A fost implicat în căutări serviciul chinologic, cu aplicarea dronelor, au fost implicați serviciul de urgență și salvatori.Sursa foto: tv8.md

La 28 mai se întreprind măsuri de căutare în cotinuare la care s-au alăturat angajații trupelor de carabineri, angajații Direcției Situației Excepționale cît și membrii asociației obștești clubul sportiv de automobilism „Terra Valahia”, clubul sportiv „Lion”, membrii asociației vânătorilor și societatea civilă.

„În măsurile de căutare au fost implicat tot efectivul IP Hîncești, voluntari în număr de 500 persoane, 100 vânători, membrii clubului sportiv „Lion” - 20 persoane, conducătorii mașinilor de teren din Asociația Terra Valahia - 10, care au verificat zonele cu accesibilitate limitată”, informează ofițera de presă a IP Hîncești, Cristina Vicol.

„Așa cum locuința copilului este în apropiere de pădure, căutările s-au extins pe toată suprafața masivului forestier și terenurile agricole vecine”, a menționat Aliona Dragomirețcaia.

Polițiștii informează că pe cazul dat a fost intentată o cauză penală în baza Codului Penal - „răpirea unui minor de două sau mai multe persoane”. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani.

Oamenii legii vin cu o rugăminte către cetățeni: „Facem apel către comunitate pentru a ajuta să determinăm locul aflării copilului. Rugăm să nu difuzați informații false pe rețelele de socializare, ci doar după ce vor fi verificate de poliție”, spune șefa secției „Siguranța minori” .

Amintim că un copil de șase ani din Hîncești, pe nume Beniamin, a dispărut la 26 mai. Copilul era îmbrăcat în maiou galben, pantaloni verzi și purta șlapi de culoare roz, ai mamei.

Primăria Hîncești oferă 10 mii de lei persoanelor care vin cu informații relevante pe acest caz. Iar primarul orașului, Alexandru Botnari, promite o recompensă de 300 de mii de lei pentru informațiile care vor ajuta la găsirea copilului. Condiția este ca băiatul să fie viu și nevătămat.  

agora.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus