CSI / Rusia

„Dispariţia” lui Putin a avut legătură cu uciderea lui Nemţov

Potrivit lui, până în prezent, în cazul uciderii lui Nemţov se conturează următorul tablou: Putin i-a ordonat lui Kadîrov (preşedintele Ceceniei şi un fel de killer personal al Kremlinului) să-l omoare pe Nemţov. Kadîrov şi-a pus oamenii – conduşi de Alimbek Delimhanov să execute comandă. Operaţiunea avea acoperire din partea FSO (SPP-ul rusesc).

Serviciul FSB, care este în conflict direct cu Kadîrov, nu a fost informat.

Planul iniţial nu prevedea arestarea autorilor crimei. Urmau să fie acuzate forţe din străinătate „interesate de subminarea stabilităţii politice din Rusia”. Dar FSB a intrat pe fir. Serviciul a decis să profite de situaţie pentru a plăti poliţele lui Kadîrov, care în ultimii ani aproape că a eliminat FSB-ul de pe piaţă serviciilor penale (extorcări de bani pentru protecţie, executarea datornicilor pentru cămătari etc.).

FSB s-a prefăcut că ia de bun apelul public al lui Putin de a găsi cu orice preţ ucigaşii şi…i-a arestat pe făptaşi. În faţă acestei situaţii, Kremlinul a decis să pună totul pe seama sentimentelor religioase ale cecenilor arestaţi, inventând o poveste cu Charlie Hebdo şi jignirea pe care ar fi adus-o Nemţov musulmanilor.

Dar agenţii FSB au mers mai departe. I-au găsit în spatele cecenilor arestaţi pe Delimhanov şi Geremeev, a căror capete le-au cerut. Kadîrov a refuzat să-i predea.

Potrivit bloggeruui, Putin a fost pur şi simplu şocat de faptul că l-au tras în piept propriii săi foşti colegi (de la FSB). La urmă urmei, toată lumea ştie că Delimhanov nu-l putea ucide pe Nemţov fără ordin de la Kadîrov, iar Kadîrov nu putea să dea un astfel de ordin, fără acordul şefului sau de la Kremlin. Chiar şi cel mai încet la minte din FSB bănuia asta.

„Dispariţia” lui Putin este explicată de blogger prin dorinţa acestuia de a se retrage la reşedinţa din Valdai pentru a găsi o soluţie. Nu ştim ce a făcut Puţin cu exactitate pe fondul naturii severe de la Valdai, cert este că agenţii FSB au revenit la planul iniţial, iar mass-media propagandistă a început din nou să arunce pe piaţă prima versiune a cazului Nemţov – opozantul rus a fost ucis la comandă unor clienţi străini, cel mai probabil CIA cu utilizarea „forţei de muncă” locale – Serviciul de Securitate al Ucranei (SBU).

Acum, singură problema este scoaterea mărturisirilor în spiritul temei dictate de Kremlin din Dadaev, suspectul numărul 1 al anchetatorilor. Dacă cecenul rezistă, rămâne o singură soluţie, „clasarea” cazului, dar numai atunci când interesul opiniei publice în Rusia va mai scădea. Această varianta cred că îl satisface şi pe Putin, conchide bloggerul igeid.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *