Bună Dimineața

Dle Timofti, „Steaua” joacă sâmbătă

Joi, când mă întorceam dintr-o vizită la Parlamentul European, printr-o conjunctură frumoasă, am zburat la business class, deşi iniţial aveam bilet pentru economy. Locurile de la business erau ocupate de europarlamentari, politicieni şi oameni de afaceri din România.

Involuntar, am tras cu urechea la discuţia dintre doi politicieni români, unul fiind europarlamentar. Marea miză era de a prinde o bârfă bună, însă discuţia despre alegerea preşedintelui în R. Moldova a fost mai scurtă decât mă aşteptam. – În Moldova au ales preşedintele… – Da, am auzit… Ştii că „Steaua” joacă sâmbătă? Atât s-a discutat despre preşedintele „tuturor cetăţenilor”.

Vineri, la postul naţional de televiziune, Nicolae Timofti a fost întrebat dacă intenţionează să schimbe ceva în sistemul educaţiei. Mă aşteptam la un răspuns motivant, despre importanţa educaţiei ca remediu la o societate amorţită. Răspunsul a fost sec, exact ca discuţia din avion: „Voi respecta programul de guvernare al Alianţei”. Probabil, se speriase că va trebui să se pronunţe şi asupra redenumirii disciplinei de istorie.

Aş vrea să cred că Nicolae Timofti va renunţa la declaraţiile fade şi va deveni mai interesant din punct de vedere mediatic. Iar data viitoare, când voi zbura spre Bruxelles, sper să aud că se vorbeşte mai mult despre dl preşedinte. Nu mai contează – de bine sau de rău…  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *