Timpul.md

Actualitate 10 Iulie 2019 | 13:50

DOC // Ministrul milionar! Cinci imobile, mașini luxoase și bani mari în conturi bancare

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, care a activat încă din anul 2000 în străinătate, este cel mai bogat membru al Guvernului Sandu. Potrivit declarației de avere depuse la Autoritatea Națională de Integritate, Brânzan a avut anul trecut venituri de milioane și deține imobile și mașini de lux atât în străinătate, cât și în R. Moldova.

Vadim Brânzan a declarat venituri pentru anul trecut din dividente și dobânzi în sumă de 178 mii de euro.

La capitolul imobile a trecut cinci apartamente, două case și o vilă. Unul dintre apartamente se află în străinătate și a fost cumpărat în 2014 cu 650 mii de dolari. Celelalte patru apartamente sunt în R. Moldova și au o valoare totală de peste două milioane de lei. În trei apartamente Brânzan a investit în anul 2017.

De asemenea, familia Brânzan este proprietara unei case de 600 metri pătrați care a costat peste 1,6 milioane de dolari.

În acest an, Vadim Brînzan și-a cumpărat un „Lexus” cu 52 mii de euro, iar anul trecut a achiziționat un „Porsche” care a costat tot peste 52 mii de euro. Familia mai deține alte trei autoturisme la fel de scumpe.

Familia Brînzan a reușit să-și facă economii, depozitând în bănci aproximativ 1,8 milioane de dolari, iar alte 456 mii de dolari le-a declarat la rubrica „ fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare”.

Vadim Brînzan a făcut și investiții în Florida, SUA în diferite companii în valoare totală de peste două milioane de dolari.

 

declaratie venit Brinzan.pdf by on Scribd


http://tv8.md/
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus