Timpul.md

Actualitate 15 Martie 2018 | 17:29

DOC / Încă un municipiu din România vrea UNIREA cu R. Moldova. Mesajul consilierilor este emoționant

Consiliul Local al municipiului Lugoj, județul Timiș, a votat joi o Declarație de Reunire, prin intermediul căreia își exprimă solidaritatea cu autoritățile locale din Republica Moldova care au votat pentru Unirea cu România și îndeamnă unitățile administrativ-teritoriale de pe ambele maluri de Prut să le urmeze exemplul.  

„Prin prezenta declarație ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta pentru recunoașterea valabilității actului Unirii citit de bistrițeanu Iuliu Hossu, la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorința de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri, fără ca pământul românesc să aibă graniță la Prut”, se menționează în Declarație.

„Generaţia de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu preţul vieţii lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia, în 1918; Să facem tot ce stă în puterea noastră pentru reîntregirea ţării în Anul Centenar 2018”, se mai arată în documentul adoptat de bănățeni.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus