Afaceri

Doctrina economica a tkaciukism-leninismului moldovenesc

Nici Voronin, nici anturajul lui nu s-au asteptat ca vor reusi un scenariu atat de genial in ultima campanie electorala. Ei stiau ca nici cele 35% prognozate de IPP nu le vor castiga (de aceea n-au insistat la un al doilea sondaj in ajunul scrutinului electoral). Dar modificarea componentei birourilor electorale, includerea in liste a mortilor, activizarea radicala a Ministerului Dezvoltarii Informationale si folosirea masiva a banilor cash in teritoriu le-au adus rezultate ce le-au depasit asteptarile.

Dar nu s-au oprit, au mers mai departe: vazand, pe 6 aprilie, ca tineretul nu iarta falsificarea masiva a voturilor, au trimis provocatori sa dea foc Parlamentului si Presedintiei, ca sa dea vina pe Opozitie si pe Romania, pe care nu le pot inghiti consilierii stranii si straini din cele doua edificii. Astfel, ei cred ca si-au rezolvat o problema dificila politica… Apoi s-au grabit sa mature etajele, stergand cat mai repede propriile urme, sa inceapa reparatiile, invitand firmele lor sau pe cele controlate de ei, si sa anunte (ministrul Constructiilor Baldovici) ca toate lucrarile vor costa 300 mln. lei (27 mln. USD). Dupa care, insusi capul Familiei, Vladimir Voronin a anuntat cifra finala – UN MILIARD DE LEI! (90 mln. USD) sau 5,5% din Bugetul de Stat al RM pentru 2009. Dar veti vedea ca nici asta nu va fi ultima cifra, pentru ca la comunisti pofta creste mai repede decat la oamenii normali.

Cam asta ar fi doctrina economica a tkaciukism-leninismului moldovenesc pe timp de criza mondiala: sa vinzi o „perla privatizationala” cum e Hotelul „Codru” cu 50 de milioane de lei si sa scoti din bugetul Invatamantului 1 miliard pentru reparatia a doua sedii aprinse tot de ei – reparatie care, in definitiv, nu-i o prioritate nationala in contextul crizei. Mai ales ca s-a si gasit solutia – Palatul Republicii, care ar putea gazdui Parlamentul pana la depasirea crizei economice… In schimb, scoaterea unui miliard de lei din bugetul Educatiei va falimenta, inainte de toate, invatamantul national, caci cel rusesc – de la universitatile Slavona sau Antropologica, bunaoara – nu va fi afectat, chiar se va intari. Va suferi cel national, care creste si educa „patrioti romani anti-statalisti si anti-moldoveni”, vorba capului Familiei… Si chiar daca nu intotdeauna Voronin e autorul tuturor acestor mizerii, faptul ca le accepta cu placere de la anturajul sau tkaciukisto-leninst il face partas la crima.

Pe langa rezolvarea problemelor politice, anturajul lui Voronin a gasit solutie si pentru criza economica – cea care, conform promisiunilor electorale comuniste, ar fi trebuit sa ocoleasca Moldova. Ce-i drept, se pare ca solutia a fost gasita, ca de atatea alte ori, nu pentru Moldova, ci… pentru Familie. Doar un exemplu: in timp ce in cladirea Parlamentului mai palpaia inca focul, vamesii si granicerii nostri priveau mirati – dar in tacere – la camioanele cu materiale scumpe de constructii si mobila de birou sofisticata, care asteptau sa intre in Moldova. Pentru cine oare?..

In opt ani de guvernare comunista multe s-au intamplat in RM care se vor termina rau pentru Voronin si Familia sa. Anturajul lui Voronin – dupa ce va termina reprihvatizarea proprietatilor autohtonilor – se va apuca de averile lui Voronin Jr., iar celui batran ii vor gasi ac de cojoc. Iar moldovenii vor ramane robii strainilor in propria tara, daca nu vor inlatura consecintele fraudei electorale din 5 aprilie 2009.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *